3 Ιουλ 2016

Αλέξανδρος Βέλιος – Συγκλονιστικά αφοπλιστικός – Συνέντευξη στον Μάνο Στεφανάκη (Ηχητικό)


Εδώ και λίγο καιρό οι τίτλοι σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στον δημοσιογράφο, λογοτέχνη και συγγραφέα Αλέξανδρο Βέλιο. Αιτία, το θάρρος του να προαναγγείλει τον θάνατό του ως επιλογή, μέσω της ευθανασίας, και όχι ως τραγική κατάληξη της προδιαγεγραμμένης πορείας του καρκίνου από τον οποίο έχει προσβληθεί εδώ και 11 μήνες. Ο Αλέξανδρος Βέλιος, ένας δηλωμένος λάτρης της Σάμου, λίγο πριν επισκεφθεί τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.  Νίκο Παρασκευόπουλο, όπου συζήτησαν την πιθανή αλλαγή του νομικού πλαισίου για την ευθανασία στη χώρα μας, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουλίου, παραχώρησε συνέντευξη στον διευθυντή του «Σαμιακού Βήματος» Μάνο Στεφανάκη. 








Στο ράδιο «Αρμονία» αφηγείται την περιπέτεια με την υγεία του, μιλά για το θέμα της ευθανασίας, που τον απασχολεί χρόνια πριν προσβληθεί από καρκίνο, και αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου του «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία», των εκδόσεων «Ροές». Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Δευτέρα 4 Ιουλίου, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην λεωφόρο Πειραιώς 206 στον Ταύρο στις 8 μ.μ.



Ο Αλέξανδρος με τη σύζυγό του Νάντια Γερολυμάτου








ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΟΕΣ
Λομβάρδου 27-29, Αθήνα, 11473
τηλ.: 210 6429409, Fax: 210 6411597,

Αλέξανδρος Βέλιος

Εγώ κι ο θάνατός μου

Το δικαίωμα στην ευθανασία
Σελ. 64, τιμή: 10
  ISBN: 978-960-283-456-5
                                                


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με ποιο δικαίωμα η θρησκεία, ο νόμος, η ιατρική, επιλέγουν πριν από μένα για μένα πότε και πώς επιτρέπεται να πεθάνω; Με ποιο δικαίωμα οι εξουσίες που θέλουν να οριοθετούν τη ζωή μας μας αφαιρούν και την ελευθερία επιλογής στο θάνατό μας;

Ένας γνωστός δημοσιογράφος, ενώπιος ενωπίω με το θάνατο. Το θάνατό του. Στο συγκλονιστικό αυτό όσο και πρωτότυπο βιβλίο, ο Αλέξανδρος Βέλιος καταθέτει μια εξομολόγηση ζωής για να ξορκίσει το φάσμα της ανυπαρξίας. Και, παράλληλα, με το γνωστό ανατρεπτικό του ύφος, ερμηνεύει και καταρρίπτει όλα τα ταμπού –θρη-σκευτικά, κοινωνικά, ιατρικά– που στη χώρα μας και όχι μόνο περιβάλλουν ακόμη το ζήτημα της ευθανασίας. Για το δημοσιογράφο-συγγραφέα, το δικαίωμα στο θάνατο είναι το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα. Με έναυσμα την προσωπική του άνιση μάχη, που πλησιάζει στο τέλος της, ο Αλέξανδρος Βέλιος αποδύεται σ’ ένα διάλογο θανάτου που μετουσιώνεται σε μανιφέστο ζωής. Με μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να κινητοποιήσει ταυτόχρονα καρδιές και συνειδήσεις.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required