24 Ιουλ 2016

Ανοίγει η αυλαία του "Φεστιβάλ Ρίτσος"

Ξεκινά σήμερα, για 3η συνεχή χρονιά, το «Φεστιβάλ Ρίτσος», όπου μία ομάδα καλλιτεχνών θα βρεθεί στο Καρλόβασι, στην πόλη που συνδέθηκε με το μεγάλο ποιητή, για να συμμετάσχει σε μία σειρά εκδηλώσεων κλασσικής μουσικής, φωτογραφίας και ποίησης.

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει σήμερα με ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και σόλο έργα με κιθάρα, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο και πιάνο, που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1500 έως το 1920. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 το βράδυ, στο δημαρχείο Καρλοβάσου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Η Αριστέα Μέλλος
Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2014. Ένα χρόνο νωρίτερα η συνθέτρια, Αριστέα Μέλλος βρέθηκε στο νησί μας, όπου κατά τη διάρκεια  επίσκεψής της στους Μανωλάτες, σε συζητήσεις που είχε με καλλιτέχνες, ενημερώθηκε για τη δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων σε εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής. Κατά την επιστροφή της στο "Eastman School of Μusic" η Αριστέα Μέλλος, με τη βοήθεια του Θεοχάρη Παπατρέχα, άρχισε να προγραμματίζει το "Φεστιβάλ Ρίτσος", ένα φεστιβάλ τέχνης, ποίησης και μουσικής που θα προσέλκυε νέους μουσικούς στη Σάμο. Σε συνεργασία με την ιδρύτρια του θέατρου «Δονούσα», Αναστασίας Ανδρεάδη, το φεστιβάλ άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, φτάνοντας στην υλοποιήσή του το 2014.

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα.


Κυριακή 24 Ιουλίου, 9:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – Ρεσιτάλ μουσικής
Ένα ρεσιτάλ ατμοσφαιρικής μουσικής δωματίου και σόλο έργα για κιθάρα, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο και πιάνο που καλύπτουν  τη χρονική περίοδο από το 1500 έως το 1920.

Δευτέρα 25 Ιουλίου, 9:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – Ρεσιτάλ μουσικής
Ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου  και σόλο έργα για κιθάρα, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο και πιάνο από τον 20ο αιώνα.

Τετάρτη 27 Ιουλίου, 11:00 πμ – 1:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – Παιδικό μουσικό εργαστήρι & παρουσίαση παιδικού βιβλίου
Ένα δωρεάν πρωινό εργαστήρι με μουσικά παιχνίδια, τραγούδια και παιδικό παραμύθι με καθηγητές της «Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου», της Μουσικής Σχολής «Eastman» της Νέας Υόρκης και την Έρη Ρίτσου.

Τετάρτη 27 Ιουλίου, 9:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – Συναυλία Παιδικής Χορωδίας της «Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου»
Η Παιδική Χορωδία της «Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής Σάμου» μαζί με τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωινό εργαστήρι υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Τσακανιά, σας παρουσιάζουν μια ξεχωριστή συναυλία.

Πέμπτη 28 Ιουλίου, 9:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – H πιανίστρια Yoshiko Arahata & η Νεανική Χορωδία «Samart»
Η Νεανική Χορωδία «Σαμart» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουμαραδιού συναντά την πιανίστρια Yoshiko Arahata σ’ ένα μουσικό ρεσιτάλ με τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο και έργα για πιάνο του Federico Mompou.

Σάββατο 30 Ιουλίου, 9:00 μμ
Δημαρχείο Καρλοβάσου – Catharsis/Κάθαρσις
Μια ειδική έκθεση/κονσέρτο με τη συμμετοχή του φιλοξενούμενου ποιητή Özdemir İnce, του φωτογράφου Χρυσόστομου Γαλαθρή, της σκηνοθέτριας Αναστασίας Ανδρεάδη από το «Θέατρο Δονούσα» και των μουσικών του «Ritsos Project Ensemble».

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.Χρήσιμες ιστοσελίδες

Η ιστοσελίδα του Ritsos Project 

Η ιστοσελίδα της Aριστέας Μέλλος

Η επίσημη ιστοσελίδα του Γιάννη Ρίτσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required