11 Ιουλ 2016

Ευχαριστήριο αντιπεριφερειάρχη σε όσους συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης


Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κος Νίκος Κατρακάζος, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό  τα  αρμόδια - για τη δασοπροστασία- Σώματα. Η ευχαριστήρια επιστολή έχει ως εξής:

Έχοντας την αρμοδιότητα  του συντονισμού και της λειτουργίας του  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  στο νομό Σάμου, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της  μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί μας, θα ήθελα εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων, να ευχαριστήσω δημόσια:

Τη διοίκηση και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε έναν ξεχωριστά για την ανεκτίμητη προσπάθειά τους. Η καθοδήγηση του υπαρχηγού Επιχειρήσεων Αντιστράτηγου Π.Σ. κ. Αθανασίου  Σερεντέλλου υπήρξε καθοριστική. Πολλές ευχαριστίες στο Διοικητή της Π.Υ. Σάμου Πύραρχο κ. Παναγιώτη Κοτρίδη, τους αξιωματικούς και το προσωπικό. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους χειριστές των εναέριων μέσων, που με αυταπάρνηση επιχείρησαν.

Το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη για την άμεση κινητοποίηση  και το συνεχές ενδιαφέρον του κατά την  εξέλιξη της φωτιάς.

Τη διοίκηση και το προσωπικό της 79 ΑΔΤΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος,  του Πολεμικού Ναυτικού και του Δασαρχείου Σάμου  για το συντεταγμένο και ουσιαστικό τρόπο που έδρασαν.

Το Δήμο Σάμου για την άμεση κινητοποίηση και διάθεση προσωπικού και μέσων.

Τους χειριστές των μηχανημάτων και το προσωπικό  της ΠΕ Σάμου και τη ΔΕΔΔΗΕ  για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Και πάνω από όλα, το πολύτιμο εθελοντικό κίνημα του νησιού μας. Αυτή τη μοναδική ασπίδα προστασίας που -πέρα από τη μεγάλη επιχειρησιακή βοήθεια που προσφέρει- εκπέμπει  ένα τεράστιο αίσθημα ηθικής τόνωσης, αφού η με αυταπάρνηση  αγάπη για τον τόπο, που διακατέχει όλους αυτούς τους ανθρώπους δίνει δύναμη σε όλους μας.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που έτρεξαν, προσέφεραν, ανακούφισαν.

Η συνέργεια όλων είχε ως αποτέλεσμα να προστατευθούν άνθρωποι, να σωθούν περιουσίες και εγκαταστάσεις, να προστατευθεί πολύτιμο δάσος. Είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει η Σάμος το πιο πράσινο νησί της πατρίδας μας.

Κλείνοντας, οφείλω να τονίσω για μια ακόμη φορά την άμεση επιτακτική ανάγκη το Κράτος να ενισχύσει με πόρους  και μέσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενισχύσει με προσωπικό και σύγχρονα υλικά μέσα τα αρμόδια για τη δασοπροστασία Σώματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required