19 Ιουλ 2016

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος – Συνέντευξη για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία (Ηχητικό)

Δρ. Αθανάσιος Δρούγος

 Εκ των κορυφαίων διεθνολόγων – στρατιωτικών αναλυτών, ο δρ. Αθανάσιος Δρούγος, παραχώρησε συνέντευξη στον διευθυντή του «Σαμιακού Βήματος» Μάνο Στεφανάκη, στην εκπομπή του στο ράδιο «Αρμονία», όπου, εκτός των όσων αναφέρει και αναλύει για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, μετά τα γεγονότα της Παρασκευής 15/7, καταθέτει ενδιαφέρουσα πρόταση για το χειρισμό της υπόθεσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Παρακάτω θα βρείτε το ηχητικό της συνέντευξης.Βιογραφικό Δρα Αθανάσιου Δρούγου, στρατιωτικού αναλυτή-διεθνολόγου


Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ είναι Στρατιωτικός και Διπλωματικός Αναλυτής και ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ – με διαχρονικές σπουδές στην χώρα μας, στις ΗΠΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ (ΒΑ-ΜΑ-Phd/ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ) σε ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,
Είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και μελετών σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΓΓΛΙΚΗ και ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ, καθώς και επί 14 χρόνια αναλυτής-σχολιαστής των διεθνών διπλωματικών και στρατιωτικών εξελίξεων και γεγονότων στα ΜΜΕ.
Στην χώρα μας έχει δώσει διαλέξεις επί χρόνια και σε ετήσια βάση στα 4 ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ(ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) και σε όλους τους σχηματισμούς του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ .Επίσης έχει δώσει διαλέξεις στο ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΟΛΟΥ, στο NDC-GR/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συμμετείχε και συμμετέχει στα πλείστα συμπόσια-ημερίδες και διημερίδες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ, της ΣΕΘΑ, της ΑΔΙΣΠΟ, - στο ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ , στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ στα ΧΑΝΙΑ.
Διαλέκτης –μεταξύ άλλων στα πλείστα και κορυφαία Αμερικανικά Κολέγια Στρατιωτικών Μελετών, στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΣΑΛ, στο ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/SHAPE στο ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ, στο ΚΕΝΤΡΟ RACVIAC for ARMS CONTROL στη ΚΡΟΑΤΙΑ ,στη ΣΧΟΛΗ ΑΜΥΝΑΣ του ΝΑΤΟ, στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, και στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ΑΓΚΥΡΑ. Έχει δώσει διαλέξεις σε ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ 11 χωρών.
Ομιλεί ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ και ΕΒΡΑΪΚΑ.
Από το 2004 βάσει διεθνούς συμβολαίου συμμετέχει στην εκπαίδευση ΙΡΑΚΙΝΩΝ-ΑΦΓΑΝΩΝ και σε κράτη της ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗΣ
Από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2007 και μέχρι τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 ήταν ο ΕΚΔΟΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της μηνιαίας Επιθεώρησης ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 
Από τις αρχές Μαΐου του 2009 είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.drougos.gr (έχει ήδη ξεπεραστεί ο αριθμός των 3800 άρθρων-μελετών/η επισκεψιμότητα έχει φθάσει περίπου τις 425.000 και προέρχεται από 116 χώρες του πλανήτη μας).

Specialties
TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΑΦΡΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΝΑΤΟΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required