5 Ιουλ 2016

Δημιούργησαν Επιτροπή Αγώνα οι εργαζόμενοι στα Σ/Μ "Μαρινόπουλος" σε Χώρα, Καρλόβασι

Στη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα προχώρησαν οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος", μετά τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στην εταιρεία. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: "Εμείς οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετς «Μαρινόπουλος Α.Ε.» στη Σάμο (Χώρα, Καρλόβασι), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, αποφασίσαμε τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη δουλειά." 




"Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες μας καθυστερεί δεδουλευμένα, ενώ μπήκε σε καθεστώς προσωρινής προστασίας μέχρι το Σεπτέμβρη, μετά από αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, όπου και τότε θα ξανασυζητηθεί.

Εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να μένουμε στο μαύρο σκοτάδι, καθώς η εταιρεία κινείται στο παρασκήνιο και δεν μας ενημερώνει για τις προθέσεις της, ενώ σπέρνει δεξιά και αριστερά "φήμες" και "πληροφορίες" ότι επίκειται η εξαγορά της από άλλον όμιλο, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για τη σωτηρία της και άλλα παρόμοια, για να μας καλλιεργήσει εφησυχασμό. Την Πέμπτη 30 Ιούνη, δεν καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα άδειας, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία μας.

Στη Συνέλευση μας αποφασίσαμε να παλέψουμε ώστε:
·      Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσά μας, να μην περάσουν αντιλήψεις ατομικής λύσης και κανένας εργαζόμενος να μη βάλει μπροστά την επιβίωση του καταστήματός του έναντι του διπλανού. Είναι απόψεις που διασπούν, μας αδυνατίζουν! Ενωμένα να αγωνιστούμε για την εργασία όλων μας!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
§   Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην υποκύψει σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο "Μαρινόπουλος" να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους.
§   Καμία άλλη καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού! Σε αντίθετη περίπτωση να απαντήσουμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση.
§   Σε οποιαδήποτε απότομη εξέλιξη, βάζουμε μπροστά τα δικαιώματά μας, τις απαιτήσεις μας. Δε χαρίζουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Να ικανοποιηθούν πρώτα οι απαιτήσεις μας, έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κ.λπ.).
§   Δεν δεχόμαστε καμιά διατακτική σε είδος. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα σε χρήμα στο ακέραιο.
§   Καμιά μετάθεση ή μετακίνηση συναδέλφου

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα σ/μ, στα χονδρεμπορικά κ.λπ., σταθείτε αλληλέγγυοι. Σήμερα είμαστε εμείς στον αέρα, αύριο μπορεί να είστε εσείς. Χωρίς εμάς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα. Η δύναμή μας είναι να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι στην Επιτροπή Αγώνα και στο Σωματείο μας. Κανένας μόνος του."

Οι εργαζόμενοι στα σ/μ Μαρινόπουλος Α.Ε. στη Σάμο
Σάμος, 3/7/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required