14 Ιουλ 2016

Ομιλία και συναυλία στα πλαίσια του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια"

Έναν από τους κορυφαίους Ελληνες επιστήμονες, τον αστροφυσικό Γιάννη Σειραδάκη, ομότιμο καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια. Ο κύριος Σειραδάκης θα μιλήσει στην αίθουσα την τελετών του δήμου Σάμου, την Πέμπτη, 28  Ιουλίου, στις 19.30, με θέμα: Αρχαία Ελληνική Αστρονομία.

Αμέσως μετά, στις 21:30,  στο θέατρο Αη Γιαννάκη, θα δοθεί συναυλία με την Κλεονίκη Δεμίρη και το Γιώργο Σχοινά στο πιάνο, με τίτλο: "Στον Ουρανό μια νύχτα με τα αστέρια". Με οδηγό το αργεντίνικο, αλλά και το ελληνικό, τάνγκο περνούν μια βόλτα από το Μεξικό, για να επιστρέψουν στη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα… ακολουθώντας ή ψάχνοντας το δικό τους αστέρι. Έρωτας, χορός, ταξίδι με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, ιταλικός κινηματογράφος με τη μουσική του Νίκολα Πιοβάνι, περιπλανήσεις στην Αθήνα του τότε και του σήμερα.

Διοργάνωση δήμος Σάμου, με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου  "Καπετάν Λαχανάς".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required