9 Ιουλ 2016

Από τα ξημερώματα οι πτήσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων - Αναμένονται 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από Αττική


Sikorsky S-64 πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή Ζερβού -  Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην πυρκαγιά 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 50 στρατιώτες, 20 οχήματα ΟΤΑ, και 3 μηχανήματα. Από τις 6 σήμερα το πρωί επιχειρούν τα πυροσβεστικά ελικόπτερα πάνω από τις φλεγόμενες περιοχές. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ζήτησε να επιμεληθεί με τον καλύτερο τρόπο η μεγάλη φωτιά του νησιού μας, διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις για να ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά της Σάμου. 



Φωτογραφία: "Σαμιακόν Βήμα"


Είχε προηγηθεί χθες βράδυ τηλεφωνική επαφή του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου με τον κ. Παυλόπουλο όπου εξηγήθηκε, η μέχρι εκείνη  τη στιγμή, δυσμενής εξέλιξη της κατάστασης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο σύμβουλος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Στάντζος, ο Δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Πάρης Παπαγεωργίου (συμμετέχει στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Βαθέος), Χρήστος Σεβαστάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής με σημαντικές παρεμβάσεις, καθώς και Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, συμμετέχουν μαζί με  εκατοντάδες εθελοντές στο έργο κατάσβεσης, μέριμνας και στήριξης, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι άνεμοι θα έχουν βόρεια, βορειοδυτική κατεύθυνση εντάσεως 4-5 Μποφόρ. Με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από Αττική αναμένεται να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν μέχρι στιγμής στη Σάμο. Στην πυρκαγιά τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.






Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"



Στο νησί από χθες ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος - Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Από την άφιξη πιλότων και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, χθες βράδυ στο Βαθύ - Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"



Η δράση του ελικοπτέρου Sikorsky S-64 της Erickson Air-Crane

Φωτογραφία: "Σαμιακόν Βήμα"

Μεταξύ των ελικοπτέρων που συμμετέχουν στην κατάσβεση βρίσκεται και το αμερικανικής κατασκευής Sikorsky S-64 της εταιρείας Erickson Air-Crane.Πρόκειται για ελικόπτερο-γερανό, μισθωμένο από την εταιρεία ICSS για λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε ρόλους αεροπυρόσβεσης μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 10.000 κιλά, σε μια ειδική δεξαμενή ενσωματωμένη κυριολεκτικά στη δομή του ελικοπτέρου.Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης δεξαμενής του S-64 δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να επιλέξει την ποσότητα και τη διάρκεια της ρίψεως ανάλογα με το μήκος του μετώπου της φωτιάς και το είδος της φλεγόμενης ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required