7 Ιουλ 2016

Ξενοδοχεία camp για μετανάστες στη Σάμο με βούλα του Υπουργείου ;


Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από το Δελτίου Τύπου του Αν. Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα στο οποίο ανέφερε ότι οι πιθανές συμφωνίες στέγασης μεταναστών σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια θα γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια , τους εμπορικούς συλλόγους και την τοπική αυτοδιοίκηση .


Όμως όπως προκύπτει από αντίγραφο εγγράφου που παραδόθηκε σήμερα στην εφημερίδα μας , το ίδιο το υπουργείο φαίνεται να δίνει το ελεύθερο στην ΜΚΟ MSF να εγκαταστήσει 200 μετανάστες σε ξενοδοχείο της Σάμου , χωρίς προφανώς να έχει ζητηθεί άδεια από κανέναν τοπικό φορέα ! εν κρυπτώ ! 

 


Αν το έγγραφο , το οποίο είναι χωρίς αριθμούς πρωτοκόλλου  και δυστυχώς χωρίς τα συνημμένα του , είναι πραγματικό τότε είναι και εγγράφως πια ξεκάθαρο ότι το υπουργείο μιλά με διπλή γλώσσα. Άλλα μεταφέρει επίσημα καθησυχάζοντας τους τοπικού φορείς και άλλα κάνει πίσω από την πλάτη τους , ακολουθώντας προφανώς άλλα σχέδια αργής αλλά σταθερής μετατροπής του νησιού σε ανοιχτό camp .


Υπάρχει τελικά σχέδιο Υπουργείου και κάποιων ΜΚΟ στην πλάτη του νησιού μας ; Αναμένουμε την άμεση απάντηση του Υπουργείου όσο αφορά το συνημμένο έγγραφο . 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required