22 Ιουλ 2016

Χρυσό βραβείο και διεθνή αναγνώριση για τα κρασιά Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010 της ΕΟΣΣ


Η ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ έλαβε δύο χρυσά βραβεία στον διαγωνισμό Sélections Mondiales des Vins στον Καναδά, για τα κρασιά της, Samos Vin Doux 2015 και Samos Anthemis 2010. Η ΕΟΣ Σάμου που εξάγει γλυκά κρασιά στον Καναδά από το 1970, με σημαντική κατανάλωση και μεγάλη απήχηση, ιδιαίτερα στην γαλλόφωνη περιοχή Quebec, λαμβάνει ακόμα μια διάκριση για την ποιότητα και την μοναδικότητα των κρασιών της που προέρχονται από το μοναδικό Σαμιώτικο Μοσχάτο.
Το Samos Vin Doux 2015, είναι το γλυκό κρασί που θεωρείται η επιτομή των γλυκών ενισχυμένων κρασιών. Το ιδιαίτερο του χρώμα είναι ανοιχτό μελί, με τάσεις προς το χρυσό, όπως είναι και τα πολλά χρυσά μετάλλια που έχει πάρει σε διεθνές επίπεδο. Η μυρωδιά του σε ταξιδεύει σε μία γλυκιά διαδρομή μεταξύ των αρωμάτων μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, νύξεων καραμέλας βουτύρου αλλά και αρωματικών λουλουδιών. Το Samos Vin Doux πρέπει να υπάρχει πάντα σε ένα σπιτικό και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των οικογενειακών μας συναθροίσεων.
Το Samos Anthemis 2010, ένα κρασί με μοναδικό χαρακτήρα κερδίζει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Το γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με το εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Το Samos Anthemis αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή ως επιδόρπιος οίνος, χάρης στην έντονη γλυκύτητα του.

Η υψηλή ποιότητα των γλυκών κρασιών της Σάμου συνεχίζει το σερί της διεθνούς αναγνώρισής της. Τα ποιοτικά κρασιά της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ βραβεύονται για ακόμη μια φορά και αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο σπάνιο χαρακτήρα τους.
 ΠΡΟΦΙΛ  Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ) :
Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ), ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση, οινοποίηση και εμπορία του συνόλου της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την ΕΟΣΣ εδώ και 45 χρόνια- και άλλες 23 χώρες. 
Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά του Μοσχάτου σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία της ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required