4 Αυγ 2016

Περίπλους της Σάμου για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νικόλαος Κατρακάζος, υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του τον Νίκο Αθανασόπουλο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει με κανό έως τώρα τον περίπλου της Λέσβου, της Χίου και των Οινουσσών ενώ έπεται της Σάμου και των Φούρνων προκειμένου να στηρίξει και να προβάλει το έργο του « Χαμόγελου του παιδιού».


Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος « Μέσα σε μια περίοδο κρίσης, σε ένα κόσμο τυποποιημένης ελπίδας, φθηνού συναισθηματισμού και ακριβοπληρωμένης πλάνης το ΄΄Χαμόγελο του παιδιού΄΄  εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, συνεχίζοντας να δίνει με την αγάπη του δύναμη σε κάθε παιδικό όνειρο. Η μοναδική ίσως υποχρέωση στο γήινο ταξίδι μας είναι να μάθουμε να αγαπάμε απλόχερα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ενέργεια αυτή είναι ένα ταξίδι αγάπης χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς διαφορετικότητες. Γιατί τα παιδιά ως καθρέφτης της κοινωνίας μας, η αγάπη για αυτά μπορεί να μας αφυπνίσει, κινητοποιήσει και ενώσει, απέναντι σε καθετί που προσπαθεί να μας διαχωρίσει σαν υπάρξεις, σαν κοινωνίες, σαν λαού.»

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Ειδικού Συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο, τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Σάμου, σημαιοφόρο κ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, τους εκπροσώπους από τον σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, κ. Αλέξανδρο Μαλαγάρη, κ. Δημήτρη Σιγανό και κ. Νίκο Τσουμάκη, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Γιώργο Ματθαίου με σκοπό να διαμορφωθεί το πλαίσιο στήριξης του εγχειρήματος. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
·         Παρασκευή 05 Αυγούστου: Βαθύ- Λιμάνι Μαλαγαρίου, απόπλους 8.00 με κατεύθυνση προς Πυθαγόρειο. Επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα. Παραμονή του αθλητή για τους επίσημους εορτασμούς της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

·         Σάββατο 06 Αυγούστου: Πυθαγόρειο, απόπλους 8.00 με κατεύθυνση Λιμνιώνα Μαραθοκάμπου- Φούρνοι. Επιτήρηση και συνοδεία από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου.

·         Κυριακή 07 Αυγούστου: Φούρνοι με κατεύθυνση Καρλόβασι, στάση στο λιμάνι του Καρλοβάσου- Βαθύ. Επιτήρηση και συνοδεία από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου. Η άφιξη στο Βαθύ υπολογίζεται περίπου στις 19.00.

Η φιλοξενία του κ. Αθανασόπουλου πραγματοποιείται από τον γυμναστή κ. Βαγγέλη Καρρά, το ξενοδοχείο « Ολυμπία Χωριό» στο Κοκκάρι και τον κ. Αλέξανδρο Μαλαγάρη ενώ στους Φούρνους την φιλοξενία του ιδίου και των συνοδών ασφαλείας έχει αναλάβει ο Δήμος Φούρνων- Κορσεών.


Για περισσότερες πληροφορίες για το « Χαμόγελο του παιδιού» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.hamogelo.gr/ και μπορείτε να συνδράμετε στην οικονομική του ενίσχυση είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas είτε με ένα απλό μήνυμα από το κινητό στο 19810 με χρέωση 2,46 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required