25 Σεπ 2016

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κιράνη – Παρασκευή 23/9, Δημαρχιακό μέγαρο

Γ. Κιράνης (Φωτό: Γ. Σκαπέτης)

Με ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης και αναφοράς στο παρελθόν της Σάμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, η τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του τ. συμβολαιογράφου Γιάννη Κιράνη με την πολυεπίπεδη και πολυετή προσφορά του στους χώρους της υγείας, του εθελοντισμού αλλά και των καίριων παρεμβάσεών του σε κρίσιμες στιγμές της πορείας της Σάμου. Η εκδήλωση, στην κατάμεστη από κόσμο ιστορική αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου, ξεκίνησε λίγο πριν τις 8μ.μ. Την έναρξη και συντονισμό της βραδιάς είχε ο διευθυντής του «Σαμιακού Βήματος» Μάνος Στεφανάκης δίνοντας το λόγο στον δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο για τον εναρκτήριο χαιρετισμό. 











Άποψη της αίθουσας. Σε πρώτο πλάνο η σύζυγος του Γ. Κιράνη κα Καίτη και οι γιοί του Νίκος & Ράλλης  Φωτογραφίες: Γ. Σκαπέτης



Ο φιλόλογος, συγγραφέας και διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Σάμου κ. Γιώργος Αγγελινάρας ήταν ο πρώτος ομιλητής για το παρελθόν, την καταγωγή και την προσφορά του Γιάννη Κιράνη. Στη συνέχεια, προσεγγίζοντας λογοτεχνικά το έργο εθελοντικής προσφοράς του τιμώμενου προσώπου, μίλησε η συγγραφέας και αρθρογράφος κα Ιωάννα Καστάνη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συμβολαιογράφος κ. Θεμιστοκλής Δημόπουλος εκφράζοντας με θερμά λόγια την εκτίμηση και σεβασμό στον συνάδελφό του. Από τις συγκινητικότερες στιγμές της εκδήλωσης, οι ομιλίες των 2 υιών του, Ράλλη και Νίκου Κιράνη, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και περιέγραψαν με χιούμορ στιγμές από τα μαθητικά χρόνια και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης από τον πατέρα. Το τιμώμενο πρόσωπο στη συνέχεια, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ξεχωριστά στον κάθε τομέα που προσπάθησε να δώσει μάχες έχοντας πάντα επίκεντρο την αγαπημένη του πατρίδα, τη Σάμο. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τιμής, ο δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος απένειμε την τιμητική πλακέτα και ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος πήρε τη θέση του στο πόντιουμ κλείνοντας με τα λόγια του προς το τιμώμενο πρόσωπο, με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.


 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γ. Κολλάρος

Ο συμβολαιογράφος Θ. Δημόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σκαπέτης

Οι Νίκος και Ράλλης Κιράνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους




 Ο Γιάννης Κιράνης, πέραν της επαγγελματικής του πορείας ως νομικός-συμβολαιογράφος, υπήρξε πρόεδρος του Νοσοκομείου Σάμου την περίοδο που το νοσηλευτικό ίδρυμα μεταμορφώθηκε και αναπτύχθηκε όπως το ξέρουμε σήμερα. Επί σειρά πολλών ετών διετέλεσε πρόεδρος του σαμιακού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (σήμερα επίτιμος πρόεδρός του σε πανελλαδικό επίπεδο), μέχρι και την μεγάλη κρίση της περσινής χρονιάς όπου στο νησί μας βρίσκονταν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι και σήμερα, αρνούμενος να παραδώσει τα όπλα, συνεχίζει να δίνει αγώνες για τους συναδέλφους του αφού πρόσφατα εξελέγη Α’ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων.


Φωτογραφίες της εκδήλωσης από τον Αλέξη Κομνηνό στην ιστοσελίδα radiocafe.gr και τη σελίδα facebook Samos Radio Cafe 102.4.


Από την έναρξη της εκδήλωσης

Ο Γ. Κιράνης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κ. Αμυρσώνη

Άποψη της κατάμεστης από κόσμο αίθουσας

Ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος

Ο συντονιστής Μ. Στεφανάκης με τους ομιλητές Γ. Αγγελινάρα και Ι. Καστάνη

Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο Σάμου Μ. Αγγελόπουλο

Ο Γ. Κιράνης με τον αδελφικό του φίλο τ. διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Σάμου Γ. Καλογραία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required