25 Σεπ 2016

Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις του Δήμου όσον αφορά τα χρηματικά ποσά προς τις σχολικές επιτροπές


Η «Ανεξάρτητη Επικοινωνία Δασκάλων & Νηπιαγωγών» ανάρτησε στο ιστολόγιό της “epikoinonia-samou.blogspot.gr”, κείμενο διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, όσον αφορά τα χρήματα που πρέπει να διαθέσει ο Δήμος προς τις σχολικές επιτροπές. Το κείμενο έχει τίτλο: «Δόσεις με... δόσεις!!! Τελικά θα δοθούν τα χρήματα από το Δήμο στις σχολικές επιτροπές;» και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.







«Η σχολική χρονιά άρχισε και όπως είναι φυσικό τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων αυτή την περίοδο είναι κάτι περισσότερο από αυξημένα, δεδομένου ότι πρέπει να γίνουν οι πρώτες μαζικές παραγγελίες. Παρ΄ όλα αυτά είδαμε τα σχολεία να χρηματοδοτούνται με ελάχιστα ποσά, που προέρχονται μάλιστα από την τελευταία δόση του 2015, τη στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ διαθέσιμα στο Δήμο από τις δύο (2) δόσεις του 2016.
Ήδη από την περσινή χρονιά έχουμε διαμαρτυρηθεί έντονα για το γεγονός ότι τα χρήματα δίνονται στα σχολεία με το σταγονόμετρο, ενώ αντίστοιχα δεν έχουμε λάβει σαφώς αιτιολογημένες απαντήσεις.
Η 1η δόση του 2016 είχε δοθεί τον Ιανουάριο, η 2η δόθηκε τον Απρίλιο - Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας συνεδρίασε το Μάιο για την κατανομή των χρημάτων (55.000 ευρώ στα σχολεία της Α/θμιας και 45.000 ευρώ της Β/θμιας), ενώ πλέον έχει δοθεί και η τρίτη δόση, που πέρασε πρόσφατα από Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (με την ίδια κατανομή) και περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να διατεθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές.

Για να εξηγήσουμε τη διαδικασία, να πούμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί τα σχολεία για τις λειτουργικές τους ανάγκες με 4 δόσεις. Στη Σάμο το ποσό της κάθε δόσης ανέρχεται στα 78.000 ευρώ περίπου για τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ), κατανέμει το αντίστοιχο ποσό της κάθε δόσης στην Α/θμια και τη Β/θμια εκπ/ση και εισηγείται την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την κατανομή της ΔΕΠ και στη συνέχεια τα χρήματα μεταφέρονται στις σχολικές επιτροπές για να αποδοθούν στα σχολεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου συνεδρίασε και έχει αποδεχθεί το συγκεκριμένο ποσό. Ο Δήμος Σάμου έπρεπε να τα είχε διαθέσει στις σχολικές επιτροπές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί τα χρήματα στα σχολεία.
Θεωρούμε ότι είναι άδικο και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές και για τους γονείς να μη δίνονται στα σχολεία οι όποιες οικονομικές δυνατότητες που τους αντιστοιχούν, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, που η ήδη υποχρηματοδοτούμενη παιδεία περνάει και από την καθυστέρηση των χρημάτων του εκάστοτε αρμοδίου…

Ζητάμε από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα αυτό και από όλους τους αρμόδιους φορείς να μην ολιγωρούν μπροστά στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία μας και να σπεύσουν να ενισχύσουν άμεσα τα σχολεία με το σύνολο των χρημάτων που τους αναλογούν.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required