15 Οκτ 2016

AKIΣ για Μεταναστευτικό: «Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση»

Δελτίο τύπου για το Μεταναστευτικό και τη σύσκεψη στο Μαξίμου κοινοποίησε η δημοτική παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών», στο οποίο αναφέρει πως η αντιπροσωπεία του δήμου επέστρεψε με αόριστες υποσχέσεις, προσθέτοντας πως τόσο η δημοτική αρχή όσο και η Κυβέρνηση εμπαίζουν το σαμιακό λαό. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Ήταν βέβαιο, ότι η μη εξουσιοδοτούμενη από το Δημοτικό Συμβούλιο τριμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το Δήμαρχο Σάμου, θα επέστρεφε από τα κέντρα  εξουσίας με ένα καλάθι γεμάτο αόριστες υποσχέσεις για το μεταναστευτικό. Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τον σαμιακό λαό καλά κρατεί, όπως επίσης και η κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής. 

Μέσα από ένα άτυπο χαρτί, υπογεγραμμένο από υπουργούς που δεν τήρησαν το λόγο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού και αιρετούς του Δήμου Σάμου που συμφώνησαν επί των ήδη προσυμφωνημένων και προσχεδιασμένων, προσπάθησε χθες ο Δήμαρχος να πείσει δημοτικούς συμβούλους και σαμιακό λαό ότι έδωσε σκληρή  μάχη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η ΑΚΙΣ, επειδή προβλέπει ότι η συγκεκριμένη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος οδηγεί σε αδιέξοδο, καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει  ευθέως εάν επιθυμεί τη μόνιμη διαμονή ή την επί μακρόν παραμονή των παρανόμως  εισερχομένων μεταναστών στη Σάμο. Εάν όχι, να μας πει με σαφήνεια τι μέτρα  πρόκειται να λάβει από εδώ και στο εξής για να αποσυμφορήσει το κέντρο  μεταναστών, όπως επίσης και τι μέτρα πρόκειται να πάρει για να αποφύγει τον  εγκλωβισμό και άλλων παρανόμως εισερχομένων ατόμων στο νησί μας.

Εμείς στην ΑΚΙΣ παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχικές μας θέσεις και  τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου για οικονομικούς, κοινωνικούς και πρωτίστως εθνικούς λόγους δεν επιτρέπεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required