27 Οκτ 2016

Γιώργος Κυριαζής: "Θα πρέπει τώρα να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας"

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις του «Σάμος S.O.S» και στη συγκέντρωση της Κυριακής, που θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία Πυθαγόρα, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κος Γιώργος Κυριαζής, προσθέτοντας πως οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκαν. Η ανακοίνωση του  Επιμελητηρίου αναφέρει:

"Το Επιμελητήριο Σάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις  που γίνονται πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του τόπου μας,  και τη συγκέντρωση του «Σάμος S.O.S»  στις 30 Οκτωβρίου 2016.
Οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την Κυβέρνηση  για λήψη μέτρων αποσυμφόρησης του νησιού μας με την απομάκρυνση μεταναστών, οι υποσχέσεις για γρηγορότερη διαδικασία εξέτασης ασύλου δεν υλοποιήθηκαν και βρισκόμαστε σήμερα να εισέρχονται καθημερινά δεκάδες μετανάστες και προσφυγές στο νησί μας φτάνοντας τους 2500 σε κέντρο χωρητικότητας 850 ατόμων. 

Τα  σχέδια για επιπλέον hot spot και επιπλέον δομές,  μας οδηγούν πλέον να αντιδράσουμε σε αυτό που σχεδιάζουν για το νησί μας. Δεν υλοποιήθηκε επίσης ούτε ένα μέτρο ανακούφισης της τοπικής κοινωνίας που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα όπως είναι:


- Η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η αναστολή εφαρμογής του μέτρου της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια . το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2018.
- Τη δυνατότητα επαναφοράς της ρύθμισης των 100 δόσεων, για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και πολίτες .
- Η θεσμοθέτηση κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεων οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ
- Η απαλλαγή ή τουλάχιστον τη μείωση 50% του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα με επαγγελματική χρήση.
- Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για την τουριστική περίοδο, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση στο νησί, με ταυτόχρονη δέσμευση των επιχειρηματιών του νησιού για τη διατήρηση των ίδιων θέσεων εργασίας, συγκριτικά με το 2015 και
- Τη μείωση του ορίου για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας κάτω από τα 80 ημερομίσθια, λόγω των συνεπειών στον τουρισμό και στην απασχόληση.


Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολους καιρούς και θα πρέπει τώρα να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required