25 Οκτ 2016

Μουζάλας: "Προχωράμε σε ένα σχέδιο για να έχουμε αξιοπρεπή καμπ το επόμενο τρίμηνο"


«Τα αξιοπρεπή καμπ είναι και ασφάλεια για τη χώρα, δημιουργούν καλύτερες σχέσεις και μία μελλοντική ίσως ενσωμάτωση ορισμένων από τους πρόσφυγες», είπε χτες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας πως υπάρχει σχέδιο  και για τα νησιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ναυτεμπορικής». 

«Έχουμε μία κατάσταση, προχωράμε σε ένα σχέδιο για να έχουμε αξιοπρεπή καμπ το επόμενο τρίμηνο. Τα αξιοπρεπή καμπ είναι και ασφάλεια για τη χώρα, δημιουργούν καλύτερες σχέσεις και μία μελλοντική ίσως ενσωμάτωση ορισμένων από τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Μουζάλας, και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε τα καμπ που θα φτιάξουμε να μην είναι σαν αυτά της Αφρικής, να μην είναι σκηνές και τσαντίρια, αλλά σπιτάκια. Τους δώσαμε 5 ή 6 τύπους σπιτιών και τους βάλαμε μόνο ένα όρο, να είναι 30 τ.μ. και να έχουν κουζίνα. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απάντησε ότι η απόφασή μας είναι σωστή και ότι είναι διατεθειμένη να κάνει αλλαγές».

Αναφερόμενος στο θέμα των καμπ στα νησιά ο κ. Μουζάλας είπε ότι «υπάρχει σχέδιο για τα νησιά. Αλλά δεν συμφωνεί η Ν.Δ. να υπάρξουν κλειστά κέντρα στα νησιά».

«Η Ν.Δ. ποτέ δεν ήταν αντίθετη στις Αμυγδαλέζες, η Ν.Δ. έκανε Αμυγδαλέζες και χαίρεται που θέλετε να κάνετε Αμυγδαλέζες. Πρέπει όμως να γίνουν στα νησιά; Δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι;», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «διαστρεβλώσατε όλες τις θέσεις της Ν.Δ. ενώ εκπροσωπείτε μια κυβέρνηση που έκανε, όπως παραδεχθήκατε, λανθασμένη κριτική για την Αμυγδαλέζα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του προσφυγικού κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου. «Στη Χίο μου είπαν ότι είχαν πτώση στις πτήσεις τσάρτερ 70%. Τα ίδια και χειρότερα στη Λέσβο και τη Σάμο. Όσο εσείς βαυκαλίζεστε κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους» είπε και πρόσθεσε: «Όταν είπατε ότι θα φτιάξετε τα hotspots δεν είπατε ότι θα είναι ολιγοήμερης παραμονής; Η Ν.Δ. σας λέει ότι θα ήταν για λίγες μέρες και κάθονται για μήνες. Έχετε να τους δώσετε κάποια απάντηση; Εξαπατήσατε τους νησιώτες;».

«Έλλειψη σχεδίου; Για όνομα του Θεού, πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα» απάντησε ο Γ. Μουζάλας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξε αρνητική επίδραση στον τουρισμό: «Έχετε δίκιο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Όποιος ασχολείται επιστημονικά με το προσφυγικό κάνει διαχείριση ζημίας και εμείς κάναμε μία καλή διαχείριση. Όποιος πιστεύει ότι έχει το μπόι να αναμετρηθεί με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό φαινόμενο και πει ότι το έκανε καλά είναι ψεύτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required