25 Οκτ 2016

Προσεχώς: Ένα, δύο, πολλά... (ανεπίσημα) Hot Spots!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες οργανωμένη επιχείρηση από Μ.Κ.Ο. για μίσθωση ξενοδοχείων στη Σάμο, με σκοπό φυσικά την άμεση στέγαση μεταναστών, την δημιουργία εναλλακτικών Hot Spots. Εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο. τηλεφωνούν συστηματικά ή ακόμα και επισκέπτονται πληθώρα ξενοδοχείων με προτάσεις για άμεση μίσθωση. 
Οι προτάσεις δεν περιορίζονται στο Βαθύ όπως θα περίμεναν οι ανυποψίαστοι ή σε παροπλισμένα και παλαιά ξενοδοχεία αλλά έφτασαν μέσα στην καρδιά των τουριστικών μας περιοχών και σε μεγάλες γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες, ακόμη και τετράστερες, παραθαλάσσιες και με όλες τις ανέσεις. Το βάρος σε πρώτη φάση φαίνεται να έχει δοθεί στην περιοχή Πυθαγορείου αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν ίσως και για μονάδες στο Κοκκάρι. 



Λεφτά υπάρχουν λοιπόν και όσο αυξάνουν οι ροές στη Σάμο ξαναεμφανίζονται οι γνωστές Μ.Κ.Ο. με νέα όρεξη και διάθεση για αγαθοεργίες, με το αζημίωτο φυσικά.Την ίδια ώρα που κάποιοι κοροϊδεύουν τους ευκολόπιστους ότι ξεκίνησε η... αποσυμφόρηση και κερδίζουν χρόνο, κάποιοι άλλοι, που προφανώς είναι καλλίτερα πληροφορημένοι, τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται για νέες δουλίτσες και κέρδη. 


Ας είναι καλά ο κύριος Μουζάλας και το υπουργείο του. Άλλωστε, το είχε δηλώσει από τον Ιούνιο στην συνάντηση με τους φορείς της Σάμου στό γραφείο του στην Αθήνα: "Στην Σάμο πρέπει να γίνουν ακόμα 2-3 ανοιχτές δομές (από τις Μ.Κ.Ο. σε ξενοδοχεία κατά προτίμηση) και μία κλειστή δομή" (φυλακή σε απλά ελληνικά). Η κλειστή δομή ανακοινώθηκε πρόσφατα και τώρα περνάμε και στις... άλλες δομές. Σχέδιο υπάρχει και εφαρμόζεται.

Και ο τουρισμός της Σάμου που έχει μπει επιτέλους σε τροχιά ανάκαμψης; Αυτός, μάλλον θα θυσιαστεί, ξανά, αν χρειαστεί να τα οικονομήσουν οι ανθρωπιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required