28 Οκτ 2016

“Samos SOS” – Συνέντευξη Τύπου πριν τη συγκέντρωση της Κυριακής

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

 Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ του νησιού παραχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο «Σάμος», μέλη της 9μελούς επιτροπής της κίνησης «Samos SOS», πριν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 οκτωβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα, στην πόλη της Σάμου, στις 11 το πρωί. Οι Νίκος Μάρκου, Βασίλης Βασιλείου, Λευτέρης Στυλιανίδης, Πατρίτσια Χατζηαντωνίου (η οποία έχει αναλάβει για τη συγκέντρωση της Κυριακής να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία της κίνησης), και ο Λεωνίδας Βασιλειάς, τοποθετήθηκαν ξεχωριστά αναφερόμενοι στα όσα ήδη έχουν γνωστοποιηθεί ως θέσεις της κίνησης και αποτελούν αντικείμενα διαμαρτυρίας και αγώνα αντίδρασης για τα όσα συμβαίνουν στη Σάμο.






Χαρακτηριστική στάθηκε η μαρτυρία του Λευτέρη Στυλιανίδη ο οποίος ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το τι έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την ύπαρξη μεταναστών, βρήκε ενδιαφέροντα στοιχεία στη Wikipedia Γερμανίας και Ολλανδίας. Επανερχόμενος πριν λίγο καιρό ώστε να εκτυπώσει τα στοιχεία, με αφορμή και τη συνέντευξη Τύπου, αυτά είχαν αφαιρεθεί! Θεώρησε μετά από αυτό ότι η παρουσίαση των όσων ο ίδιος είχε σημειώσει δεν θα είχαν πλέον το τεκμήριο της απόδειξης. Τονίστηκε ότι ζητούν να υπάρξει συμπόρευση με όλους τους φορείς και αρχές του τόπου ενώ διευκρίνησαν ότι αρχικά η συγκέντρωση είχε προγραμματισθεί για την 23η Σεπτεμβρίου αλλά καθυστέρησαν για να συναντηθούν και να ενημερώσουν τον δήμαρχο του νησιού. Παρακάτω το κείμενο της κίνησης για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής.



SAMOS S.O.S

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Είμαστε Σαμιώτες Πατριώτες -τίποτα «άλλο»- και ανησυχούμε για το μέλλον του Νησιού μας!

Διαπιστώνουμε τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης!

Συμφωνήσαμε για 1 HOT SPOT ΓΕΦΥΡΑ – ΠΕΡΑΣΜΑ, μόνο 72 ωρών παραμονής των προσφύγων.

Απαιτούμε την Άμεση Προώθηση των Ανθρώπων Ομήρων στην ενδοχώρα για τα νόμιμα.

Θέλουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των προσφύγων, και να επέλθει άμεσα η ειρήνη στην βασανισμένη πατρίδα τους.

Ζητάμε η FRONTEX να περιοριστεί στα καθήκοντα της και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των Μ.Κ.Ο.!!!

Γνωρίζουμε την απόφαση της Ε.Ε. να εγκλωβίσει 20000 μετανάστες στα νησιά μας και αρνούμαστε κατηγορηματικά την δημιουργία Μουσουλμανικής μειονότητας στην Σάμο!

Κατέχουμε θέση τουριστικού προορισμού και υποβαλλόμαστε σε δυσφήμιση και μεγίστη οικονομική ζημία!

Καταγγέλλουμε την φορομπηχτική πολιτική, την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά, την κατάργηση της νησιωτικότητας, την παντελή έλλειψη μέτρων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αδιαφορία για ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό, δημόσια υγεία.

Καλούμε άπαντες τους Σαμιώτες, τις Σαμιώτισσες και όλους τους Φορείς σε αφύπνιση ενωτική επαγρύπνηση και αγώνα.

Σας προσκαλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 30 10 2016 στην κεντρική πλατεία ΠΥΘΑΓΟΡΑ της πόλης της Σάμου και ώρα 11:00 π.μ

Η ΣΑΜΟΣ - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ - ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ -  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Σάμος Οκτώβριος 2016


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  SAMOS SOS

Από αριστερά: Λ. Βασιλειάς, Ν. Μάρκου, Π. Χατζηαντωνίου, Β. Βασιλείου & Λ. Στυλιανίδης (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required