29 Νοε 2016

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου: "Οι ακρίτες δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις"

Να αναθεωρήσει την απόφασή της για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, καλεί την Κυβέρνηση ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, που κάνει λόγο για επιλεχθείσα πρακτική της αδιάκριτης και οριζόντιας επιβάρυνσης, η οποία δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς όχι μόνο θα οξυνθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, αλλά ταυτόχρονα θα οδηγηθούν σε μαρασμό χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου «είναι πασιφανές και αναπόφευκτο ότι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας θα βιώσουν μία δραματική συρρίκνωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο συγκριτικά αυξημένο, σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, κόστος διαβίωσης  που  αντιμετωπίζουν. 

Επισημαίνουμε ότι η σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να στοχεύει στην παροχή αναπτυξιακών κινήτρων και όχι στην απομύζηση ολοένα και περισσότερων πόρων, από τους οικονομικά ασθενέστερους. Αναμφισβήτητα  οι επικείμενες επιβαρύνσεις λόγω αυξημένου ΦΠΑ τόσο στον κλάδο του Τουρισμού όσο και σε εκείνον της Εστίασης θα οδηγήσουν στην απεμπόληση πληθώρας εθνικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και στην ασύμμετρη επιβάρυνση του μέσου  καταναλωτή.

Δυστυχώς τα θεσπισθέντα φορολογικά μέτρα, με σημείο αναφοράς την μετάταξη του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 17% στο 24%, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση με τις ανάγκες της αγοράς. Η διόγκωση του μεταφορικού και ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την περαιτέρω αύξηση του κόστους προμήθειας πρώτων υλών, θα εντείνει την αγωνία για επιβίωση χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, επαναφέροντας στο προσκήνιο την προοπτική της επιχειρηματικής μετανάστευσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο να αναθεωρήσει την απόφαση της για την αύξηση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά. Αρκετά εξαθλίωσε  και διέρρηξε τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό των πολιτών. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …..ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ –ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required