21 Νοε 2016

Μουζάλας στην ΕΡΤ: "Εάν οι δημοτικές αρχές δεν μας δώσουν χώρους για την κατασκευή καλύτερων δομών, θα τους βρούμε εμείς"»

Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται ότι βρίσκεται ξανά η κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση στη σκιά των επεισοδίων που συμβαίνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ασφυκτιούν από τους εγκλωβισμένους μετανάστες και πρόσφυγες καθώς ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έφτασε στο σημείο να διαψεύσει την ίδια την… κυβέρνηση για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους κατοίκους της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Λέρου. Αναφερόμενος δε στην άρνηση των δημοτικών αρχόντων να δώσουν χώρους για την κατασκευή καλύτερων δομών είπε ότι «εάν δεν μας δώσουν, θα τους βρούμε τους χώρους».

Ενώ οι καθημερινές καταγραφές του συντονιστικού της κυβέρνησης από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι και χθες Κυριακή μιλούν για περισσότερους από 16.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο κ. Μουζάλας δήλωσε στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας ότι ο αριθμός αυτός είναι κάπου ανάμεσα στους 10.000 και τους 12.000 ανθρώπους.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι «σε αυτή τη φάση η άποψη διώξτε τους πρόσφυγες από τα νησιά είναι μια ακραία άποψη που κάνει κακό στην πατρίδα γιατί αν συμβεί αυτό θα πέσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

Κατά τον κ. Μουζάλα σε αυτή την περίπτωση αυτό που δεν λέγεται στους κατοίκους των νησιών είναι ότι την επόμενη στιγμή θα ξεκινήσουν οι περσινές ροές.

«Οι άνθρωποι μένουν στα νησιά γιατί αυτό επιβάλλει η συμφωνία. Η συμφωνία γλίτωσε τη χώρα από 130.000 μετανάστες που θα εγκλωβίζονταν στη χώρα με κλειστά σύνορα» συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης στα νησιά για τους παραβατικούς πρόσφυγες και μετανάστες ενώ για την άρνηση των δημοτικών αρχόντων να δώσουν χώρους για την κατασκευή καλύτερων δομών είπε ότι «εάν δεν μας δώσουν, θα τους βρούμε τους χώρους».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required