25 Νοε 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία

Στην κεντρική πλατεία κάθε νησιού της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, που έχει καθιερωθεί ως Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θα συγκεντρωθούν οι τοπικοί σύλλογοι ΑμεΑ, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, οι δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας ΑμεΑ, οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί τοπικοί φορείς και οι οικογένειες ατόμων με αναπηρία.


«Η 3η Δεκέμβρη ορίζεται ως ημέρα κλιμάκωσης των αγώνων του αναπηρικού κινήματος για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει και όσων δικαιούμαστε. Διεκδικούμε με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματά μας για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών μας", αναφέρει ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία ο προϋπολογισμός για το 2016 μειώνει τη δαπάνη για τις συντάξεις αναπηρίας του ΙΚΑ κατά 25% και περικόπτει τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας κατά 900 εκατ. ευρώ κάθε έτος. Επιπλέον καθιερώνει το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οποίο θα παρέχεται συνυπολογίζοντας περιουσιακά, εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην ειδική εκπαίδευση, οι μαθητές με αναπηρία και οι πολύπαθοι γονείς, αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό προσωπικό, Ειδικούς δασκάλους και Νηπιαγωγούς, Τμήματα Ένταξης. 

«Αυτή είναι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου και του «κόφτη» στη ζωή μας, στα εργασιακά μας και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, που από κοινού ψήφισαν με την «αριστερή» κυβέρνηση όλα τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ.,ΠΟΤΑΜΙ) με τα συγχαρητήρια ΕΕ, Τρόικας, ΔΝΤ», αναφέρει και τονίζει πως η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που διοργανώνονται στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καλώντας όλους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία στις 2 Δεκέμβρη στους τόπους που κάθε νησί θα ορίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required