17 Νοε 2016

"Ποτάμι": Υπάρχει κυβερνητική απόφαση για μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες ψυχών;

Να συνεργαστεί με τις τοπικές κοινωνίες και να μην τις "παγιδεύει" καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα "Το Ποτάμι", που διερωτάται αν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η κατάσταση στα νησιά είναι και πάλι δραματική. Η  Χίος φιλοξενεί 4.144 πρόσφυγες και μετανάστες με δυνατότητα φιλοξενίας 1.100, η Σάμος 2.686 αντί 850 και η Κως 2.004 σε hot spot χωρητικότητας 1.000! 

Σήμερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου βρίσκεται διπλάσιος αριθμός από όσους μπορούν να φιλοξενηθούν, με προφανή τα ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τα αντίστοιχα ζητήματα ασφάλειας για τους νησιώτες. 

Ο «αναβαθμισμένος» Υπουργός κ. Μουζάλας, αντί να ισχυρίζεται αφελώς ότι η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία θα καταπέσει σε περίπτωση που απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από τη Χίο, οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το πρόβλημα. 


Κι εμείς, τον καλούμε να συνεργαστεί με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών κι όχι να τις «παγιδεύει», προχωρώντας ταυτόχρονα με γοργά βήματα στην εξαγγελθείσα από τον ίδιο αναδιανομή των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Αλλιώς, ας μας απαντήσει ξεκάθαρα.


Υπάρχει κυβερνητική απόφαση για μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες ψυχών;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required