27 Νοε 2016

Συνεχίζει να προκαλεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αποφασισμένος να προχωρήσει με τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στα νησιά, όπως και με την επέκταση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στο Ανατολικό Αιγαίο, είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.«Κέντρα κράτησης θα γίνουν και στα πέντε νησιά (σ.σ.: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος) για δύο λόγους» δήλωσε ο κ. Μουζάλας στο σημερινό "Βήμα της Κυριακής".


«Ειδικά τώρα που έρχονται στην Ελλάδα πολλοί παράτυποι που δεν είναι οικογένειες, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εγκληματικότητα και χρειάζεται ένας φόβος περιορισμού» δηλώνει.

«Ο δεύτερος και πολύ ουσιαστικός λόγος είναι ότι με τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία ασύλου στα νησιά…» 


Σχόλιο του “Σαμιακού Βήματος”


Επιμένει σταθερά στην πολιτική εγκατάστασης όλο και περισσότερων μεταναστών στα νησιά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας. Είναι εκπληκτικό να παρακολουθείς την εμμονή στο θέμα, άνευ εξηγήσεων εδώ και καιρό (η θεωρία αν φύγουν πολλοί θα μας έρθουν πολλοί, σηκώνει μπόλικη συζήτηση), στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους των νησιών μας, ενώ εντυπωσιακό παραμένει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν «ξεχάσει» θέματα όπως την πραγματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, την διεθνή πρακτική (σε σοβαρά κράτη που γνωρίζουν την έννοια των συνόρων) του push back (της επαναπροώθησης) και μάλιστα άμεσα, όχι όταν αφιχθούν στις ακτές μας, με τις ευλογίες του Frontex (ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), που δημιουργήθηκε για την ασφάλεια και φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι να συνοδεύει και να περισυλλέγει βάρκες μεταναστών (όταν μάλιστα δεν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή επειδή είναι πραγματικά ναυαγοί), και εδώ και καιρό, δεν εξυπηρετεί το σκοπό του. Υπάρχουν πολλά σκιώδη σημεία στις «εμμονές» του κ. Μουζάλα ο οποίος ξεχνά, όταν ανεβάζει τους τόνους προς τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν, πως μόλις ένα χρόνο πριν, από τη Σάμο πέρασαν 110.000 (!) πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι», με την αρωγή και τον ανθρωπισμό των Σαμιωτών, των νησιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required