15 Νοε 2016

Δ. Σεβαστάκης - Νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής



Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης εξελέγη νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θέση που κατείχε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εντάχθηκε ως μέλος και η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.






O Δημήτρης Σεβαστάκης γεννήθηκε το 1960 στο Καρλόβασι όπου και μεγάλωσε.


Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 ξεκίνησε την εκθεσιακή και καλλιτεχνική του δραστηριότητα, με πολλές ατομικές εκθέσεις σε μουσεία και χώρους τέχνης (Μουσείο Μπενάκη William James, Αίθουσα Αθηνών κλπ).
Αρθρογραφεί συστηματικά με κείμενα πολίτικης κριτικής και ανάλυσης, στην εφημερίδα Αυγή και συχνά σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες ( Ελευθεροτυπία, Έθνος, Βήμα, Καθημερινή, Δρόμος της Αριστεράς κ.α.). Τα κείμενα του, συχνά, αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται ευρύτατα. 

Θεωρητικές εργασίες του για προβλήματα τέχνης πολιτισμού και κουλτούρας, αναπτύσσονται σε συνέδρια και δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους.


Είναι Αν. Καθηγητής στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ όπου διδάσκει από το 2000 τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το Νοέμβρη του 2014, είναι συντονιστής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required