29 Νοε 2016

"Νεκρώνει" αύριο ο νομός

Κλειστές θα είναι αύριο όλες οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νομό μας, λόγω της παναιγαιακής κινητοποίησης διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ από 1ης Ιανουαρίου 2017.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα μετά από απόφαση των εμπορικών Συλλόγων Σάμου και Καρλοβάσου, εστιατόρια, καφετέριες, οι υπηρεσίες του δήμου και της αντιπεριφέρειας, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και το ΚΤΕΛ Σάμου, που δεν θα εκτελέσει κανένα δρομολόγιο.

"Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι τόσο η Σάμος όσο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις, αφού η δημοσιονομική και η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την ατυχέστατη κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος έχουν φέρει τα πράγματα σε πραγματικά οριακό επίπεδο", αναφέρει ανακοίνωση του δήμου επισημαίνοντας πως η επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α., στα ακριτικά νησιά, αποτελεί πραγματική πρόκληση και το αποκορύφωμα μιας διαχρονικής εγκατάλειψης των νησιωτών. «Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα την απόφαση για αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. και να αναλάβει πρωτοβουλίες για εφαρμογή πολιτικών σύμφωνα με τις αρχές της νησιωτικότητας. Επιτέλους, οι περιστάσεις απαιτούν την μετουσίωση της συνταγματικής επιταγής σε δέσμη μέτρων και πολιτικών  που θα απαλύνουν τις συνέπειες όλων όσων ζούμε την τελευταία πενταετία και θα αποτελέσουν την βάση για ένα νέο ξεκίνημα τόσο της οικονομίας όσο και ζωής μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ .Νίκου Κατρακάζου. «Τα νησιά μας ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η τοπική οικονομία πλήττεται, ο τουρισμός ζει απίστευτες μειώσεις και η  κοινωνική συνοχή κινδυνεύει. Θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να βρεθεί αρωγός με μέτρα και ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και να ανταποκριθεί  στην υλοποίηση δράσεων που οργανωμένα η κοινωνία των νησιών μας, εδώ και καρό διεκδικεί», αναφέρει ο κος Κατρακάζος και επισημαίνει πως η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση από 1/1/17 του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας είναι μια ακόμη ανάλγητη , αναφέρει και καταλήγει: "Καλώ όλους τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων Κορσεών σε μαζική  συμμετοχή στην Παναιγιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2016. Ας είναι η αρχή μιας κλιμακούμενης μαζικής αντίδρασης, μέχρι η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί και να αναθεωρήσει την απόφασή της".Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required