15 Νοε 2016

Γενική Συνέλευση Ξενοδόχων Σάμου με «πόρτα» στην Ύπατη Αρμοστεία

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στις 19:00, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Σάμος", στην πόλη της Σάμου.

 

Η συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες ξενοδόχοι αλλά και προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες, έβγαλε είδηση αφού όπως ενημέρωσε το προεδρείο της ένωσης τους συμμετέχοντες, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας (Υ.Α.) επισκέφτηκε το σύλλογο ξενοδόχων και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι κλιμάκωσε τη συνεχή πίεση που ασκείται από κυβέρνηση, ΜΚΟ και πρόθυμα ΜΜΕ, ζητώντας οι ξενοδόχοι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους άμεσα στους μετανάστες (και με φθηνές τιμές κατά προτίμηση…), δημιουργώντας ουσιαστικά δομές σε όλη τη Σάμο! 



 Η Υ.Α., όπως προέκυψε από τη συνάντηση, δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει ότι μια τέτοια πολιτική θα δυναμιτίσει όλο τον τουρισμό της Σάμου και θα την φέρει στην ίδια μοίρα με Χίο και Λέσβο, κοντά στο τουριστικό μηδέν.


Τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Δ. Χατζηανδρέου, Σ. Χατζηανδρέου και Κ. Κυριαζής

Όπως ανακοινώθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου, η απόφαση των ξενοδόχων, μετά και από τη συνάντηση με την Υ.Α., παραμένει σταθερή και δεν αλλάζει παρόλες τις πιέσεις. Ο σύλλογος ξενοδόχων συμβουλεύει όλα τα μέλη του να μην κάνουν παρακινδυνευμένες κινήσεις και να προασπίσουν έμπρακτα τον τουριστικό χαρακτήρα του νησιού μας. Πιστεύει ότι αν επικρατήσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ύπατης Αρμοστείας και περάσει μόνιμα προς τα έξω η εικόνα της Σάμου σαν μεταναστευτικό νησί (όπως συμβαίνει στη Λέσβο), θα ακυρωθεί η τουριστική ταυτότητα της Σάμου που χτίζεται εδώ και 40 χρόνια και θα ακολουθήσει περίοδος μαρασμού, κατάρρευσης και ανάγκη να ξεκινήσουμε από πολύ χαμηλά, όταν η προσφυγική κρίση θα έχει παρέλθει.



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Την απόφαση των ξενοδόχων να διατηρήσουν εποχιακά τουριστικά τα ξενοδοχεία τους και να μην επιτρέψουν να γεμίσει το νησί δομές - να μετατραπεί σε ένα παζλ άτυπων hot spots χαιρέτισαν και όλοι οι παριστάμενοι πράκτορες που πήραν το λόγο. Τονίστηκε ότι, από τη στιγμή που η Σάμος έχει βγει από το κάδρο του μεταναστευτικού εδώ και μήνες, τουλάχιστον όσον αφορά τα ξένα ΜΜΕ, η τουριστική σαιζόν του 2017 φαίνεται να είναι καλή και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να μην διαρρεύσουν προς το εξωτερικό ειδήσεις που στοχοποιούν ξανά τη Σάμο σαν μεταναστευτικό νησί, όπως συμβαίνει, κυρίως με τη Λέσβο. 

 

Στη συνέλευση επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως τα σεμινάρια Λαεκ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τους ξενοδόχους αλλά και ο απολογισμός του 2016 και ο προϋπολογισμός του 2017.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required