10 Νοε 2016

Λύση ΜΟΝΟ η αποσυμφόρηση!

Με αφορμή δημοσίευμα στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, πως χτες, μετά τα επεισόδια, κυβερνητικά στελέχη επικοινώνησαν με τις τοπικές αρχές (το Δήμαρχο κατά πάσα πιθανότητα) ζητώντας να βρεθεί άμεσα χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν οι μετανάστες , να σημειώσουμε ότι η κρίση είναι και ευκαιρία για τις τοπικές αρχές να ΜΗΝ ενδώσουν στα σχέδια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία παράλληλων «πόλεων» στο νησί μας, με την κατασκευή νέων hot spots, ενοικίαση ξενοδοχείων ή άλλων καταλυμάτων.


Eίναι ή ώρα ο Δήμος, μαζί με τους άλλους τοπικούς φορείς, να αφουγκραστεί την οργή, την αγανάκτηση, την ανησυχία του μεγαλύτερου έστω τμήματός του (η συνέχεια παρακάτω)... σαμιακού λαού που τον εξέλεξε και να επικαλεστεί εκείνος τους ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτώντας όμως όχι άλλες δομές στη Σάμο, όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση και οι αδηφάγες ΜΚΟ, αλλά ο αριθμός των μεταναστών που υπερβαίνει τη χωρητικότητα του κέντρου να μεταφερθεί άμεσα στις υπόλοιπες δομές της ηπειρωτικής και κεντρικής Ελλάδας στις οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου υπάρχουν συνολικά 21.381 άδειες θέσεις!! Συγκεκριμένα στις δομές Βόρειας Ελλάδας: 15.684 άδειες θέσεις, Κεντρικής Ελλάδας: 3.678 και στην Αττική 2.019.

Ο Δήμος ιδιαίτερα  που παραβρέθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και συνυπέγραψε σχετικές συμφωνίες που ΔΕΝ τηρούνται, με γνώμονα την κοινωνική και οικονομική ασφάλεια των σαμιωτών, οφείλει να αρνηθεί κάθετα την «γκετοποίηση» ενός ολόκληρου νησιού και να απαιτήσει τη μεταφορά των εγκλωβισμένων στα υπόλοιπα κέντρα της Ελλάδας στα οποία υπάρχουν έτοιμες –εδώ και καιρό- υποδομές προκειμένου να φιλοξενηθούν εν’ όψει και του επερχόμενου χειμώνα. Να μην περάσει το δήθεν ανθρωπιστικό δίλλημα, τι θα γίνει με τους μετανάστες που δεν χωρούν πια στο hot spot και είναι εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Ας καταλάβει και ο τελευταίος Σαμιώτης ότι οι μετανάστες ταλαιπωρούνται συνειδητά από την Κυβέρνηση που αρνείται να τους πάρει, να τους μεταφέρει σε άλλες έτοιμες και άδειες δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι που θα βρούμε νέους χώρους για μετανάστες, αλλά γιατί η Κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να αποσυμφορήσει το νησί  όπως έχει δεσμευτεί. Αν η Κυβέρνησή μας πραγματικά ενδιαφέρονταν για τη διαβίωση των μεταναστών μπορούσε και μπορεί όποτε θέλει να τους μεταφέρει σε άλλα κέντρα και να μην προσποιείται ότι το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν, δήθεν, οι τοπικοί φορείς.

Η Σάμος επωμίστηκε με το παραπάνω στο μερίδιό της στη φιλοξενία των μεταναστών με σοβαρές επιπτώσεις στη βαριά βιομηχανία του νησιού, που είναι ο Τουρισμός, ενώ πλέον πλήττεται και το αίσθημα ασφάλειας. Η κατάσταση είναι οριακή και δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια στην πλάτη ντόπιων και μεταναστών. Η λύση είναι μία, αποσυμφόρηση του νησιού, τώρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required