16 Νοε 2016

Τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ ζητούν τα Επιμελητήρια Βορείου Αιγαίου

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γ. Κυριαζής
Τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ «ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κοινωνιών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων» ζητούν από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τα Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Σε επιστολή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:


«Τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες των περιοχών αυτών, πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση, έλαβαν και τη χαριστική βολή από τις τραγικές επιπτώσεις της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης.Η Πολιτεία και η Κυβέρνηση, το μόνο που έκαναν μετά από πολλούς αγώνες και πιέσεις που ασκήσαμε, ήταν να δώσουν μια μικρή παράταση έως 31/12/2016 στην διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, δείχνοντας πως μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση κατάρρευσης στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές μας επιχειρήσεις και οι τοπικές μας νησιωτικές οικονομίες.


Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αν ισχύσουν από 01/01/2017 οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α., θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις στους κατοίκους, αφού θα αυξηθεί δραματικά το κόστος ζωής τους, αλλά και στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες.


Έστω και τούτη την ύστατη στιγμή, ζητάμε να καταθέσετε και να ψηφίσετε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα διατηρούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κοινωνιών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων μας.


Ήρθε πλέον η ώρα να δείξετε έμπρακτα την πολιτική σας βούληση για το μέλλον μιας τόσο ευαίσθητης εθνικά περιοχής, όπως είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Βορείου Αιγαίου.»


Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required