30 Νοε 2016

Νέες απειλές Μουζάλα σε συνέντευξη στην ΕΡΤ

«Ο κ. Καμμένος θα μας δώσει στρατόπεδα και θα τα στήσουμε… Προχωράμε αυτόνομα και για το λόγο αυτό οι νησιώτες θα πρέπει να αντιληφθούν πως αυτό που προτείνουμε είναι μια μορφή λύσης», δήλωσε χθες  βράδυ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην εκπομπή "Focus" στην ΕΡΤ, ανακοινώνοντας ξεκάθαρα ότι εφόσον δεν μπορεί να βρει χώρους από τους Δήμους ή ιδιώτες για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, θα χρησιμοποιήσει στρατόπεδα στα νησιά, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τους ντόπιους .

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος μέσα στη Βουλή, σε απάντησή του στο βουλευτή μας, ανέφερε άγνωστη επικείμενη μεταφορά από νέα σπιτάκια για το hot spot, δημιουργώντας προβληματισμό σε όσους γνωρίζουν ότι το υπάρχον hot spot ασφυκτιεί  και ελάχιστος ελεύθερος χώρος υπάρχει. Σήμερα, λοιπόν, πιθανόν έμμεσα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει νέο hot spot με τα σπιτάκια αυτά, σε κάποιο στρατόπεδο.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου πως η συμφωνία Ε.Ε Τουρκίας ΔΕΝ απαγορεύει η ταυτοποίηση να γίνεται στην ενδοχώρα ο κος Μουζάλας απάντησε: «Όποιος λέει αυτά λέει ψέματα με όλη τη βαρύτητα που έχει. Η απάντηση της Τουρκίας στις προσπάθειές μας να μεταφέρουμε στην ενδοχώρα ήταν πως δεν συνάδει με τη συμφωνία», ομολογώντας για μία άλλη φορά ότι η Κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις απόψεις της Τουρκίας για το πώς πρέπει να χειριστούμε τους μετανάστες (που η ίδια μας στέλνει)!

Όσον αφορά την αστυνόμευση και την παραβατικότητα στα νησιά, ο υπουργός δήλωσε πως είναι εντολή του Πρωθυπουργού να γίνονται ενέργειες που να διασφαλίζουν την τάξη. «Θέλουμε σε κάθε νησί να δημιουργήσουμε κλειστό κέντρο για να πολεμήσουμε την παραβατικότητα. Να καταλαγιάσουμε τους φόβους των νησιωτών. Υπήρξε ένα λαϊκίστικο κίνημα που φούντωσε τους φόβους και κάποιοι που έπρεπε να φερθούν υπεύθυνα εγκλωβίστηκαν και μετέφεραν αυτούς τους φόβους. Κάνω έκκληση στη Σάμο και στη Χίο να μην ακούνε στις εύκολες σειρήνες και να ξαναδείξουν τον εαυτό τους που ήταν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας, ζητώντας από τους νησιώτες, τους Σαμιώτες στη περίπτωσή μας, να… συμμορφωθούν και να δεχτούν με το καλό και να γίνει κανονική φυλακή  (κλειστό κέντρο στην ορολογία του) δίπλα στα σπίτια τους και παραπάνω μετανάστες να εγκατασταθούν χωρίς τη θέλησή τους  στο νησί μας, μια ανοιχτή φυλακή όλο το νησί δηλαδή.

Για το τι θα απογίνει ο τόπος μας, η κοινωνία που δοκιμάζεται, η οικονομία μας, ο τουρισμός που παράγει πάνω από 70% του εισοδήματος του νησιού;  Αυτά δεν απασχολούν τον υπουργό των ΜΚΟ που σκύβει πρόθυμα μεν το κεφάλι στις τουρκικές επιθυμίες, αλλά απαξιεί και να ακούσει τι λέει σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή ο λαός της Σάμου … Οι ντόπιοι που υποφέρουν είναι λαϊκιστές σύμφωνα με τον υπουργό που ξεχειλίζει δημοκρατία.

Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις του υπουργού, αλλά και πώς σκοπεύει να αντιδράσει ο Δήμος και οι υπόλοιποι φορείς, αν και εφόσον γίνει προσπάθεια για νέο hot spot φυλακή ή έστω επέκταση του υπάρχοντος. 




Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τη συνέντευξη του υπουργού στην ΕΡΤ.

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/29noe2016-ept-focus/
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required