29 Νοε 2016

ΠΟΕΔΗΝ. Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

Στην «ακτινογραφία»,  61 νοσοκομείων του ΕΣΥ, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως οι υπουργοί Υγείας ως μαθητευόμενοι Μάγοι συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές των ασθενών...

Δείτε πως περιγράφει η Ομοσπονδία την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της  Σάμου και της Ικαρίας:

Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ 
Μεγάλη η έλλειψη σε Ειδικευόμενους Ιατρούς, Νοσηλευτικό Προσωπικό και Τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των ιατρείων των ΤΕΠ. Αυξημένη ζήτηση λόγω κάλυψης των προσφύγων. Απουσία Ιατρών Ειδικοτήτων, έλλειψη Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αυξάνονται οι διακομιδές Ασθενών. Χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των καθυστερήσεων ιδιαίτερα όταν είναι κακές οι καιρικές συνθήκες .

Γ.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ
Μεγάλη η έλλειψη σε ειδικευόμενους ιατρούς και σε ειδικούς για κάλυψη των ιατρείων ΤΕΠ . Μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα. Στο Νοσοκομείο ενώ υπάρχει Αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας. Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu μέχρι να έρθει αεροδιακομιδή. Το καλοκαίρι που αυξάνεται η κίνηση λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται . Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα . Δεν υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα οι ασθενείς (είναι αρκετοί) να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Σάμου . Όταν δεν έχει πλοίο και δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Σάμου , κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από επιπλοκές που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο . Δεν γίνεται προγεννητικός έλεγχος, μετεγχειρητικός έλεγχος, εξετάσεις θυρεοειδή ή για λοιμώδη Νοσήματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required