29 Νοε 2016

ΑΚΙΣ :"Ανεπανόρθωτη βλάβη στον τόπο μας η αύξηση του ΦΠΑ"

Η αύξηση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου ξεπουλήματος των νησιών μας, αναφέρει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου», που καλεί το σαμιακό λαό να αντισταθεί στην παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει το συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά. 

«Το πρώτο βάναυσο κτύπημα που δέχτηκαν τα ακριτικά νησιά, εξαιτίας των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών στο μεταναστευτικό ζήτημα, έρχεται να διαδεχτεί ένα εξίσου βάναυσο οικονομικό κτύπημα με την αύξηση του ΦΠΑ. Με την αύξηση του ΦΠΑ το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων στα νησιά
θα εκτοξευθεί στα ύψη, μαζί με τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά συνδυαζόμενη με τα υψηλά μεταφορικά θα επηρεάσει όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά όλη την τοπική κοινωνία. Επιπλέον η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του τουρισμού θα μειωθεί, το τουριστικό προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Ακριβό τουριστικό προϊόν σημαίνει αλυσιδωτά λιγότεροι επισκέπτες, συρρίκνωση των εσόδων, λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας. Οι συνέπειες από την παράλογη απόφαση της Κυβέρνησης δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά μακροπρόθεσμα θα επιφέρει βαρύτατες εθνικές και γεωπολιτικές συνέπειες. 

Το σχέδιο εξαθλίωσης και ξεπουλήματος των ακριτικών νησιών έχει τεθεί σε εφαρμογή. Στο χέρι μας είναι εάν δεχτούμε παθητικά το ύπουλο αυτό σχέδιο ή εάν αντισταθούμε σθεναρά και το ανατρέψουμε προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον τόπο μας», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required