22 Νοε 2016

Καλύτερο προγραμματισμό στα αεροπορικά δρομολόγια ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών σχετικά με το πρόγραμμα των αεροπορικών δρομολογίων έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.

Όπως αναφέρει αυτήν την περίοδο παρά το γεγονός πως δύο αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το δρομολόγιο Σάμο-Αθήνα, τα δρομολόγια των πτήσεων είναι απαράδεκτα. Με εξαίρεση δύο ημέρες τη Δευτέρα και την Τετάρτη όπου υπάρχει πρωινή και απογευματινή πτήση, ο προγραμματισμός των υπόλοιπων ημερών δυσκολεύει την μετακίνηση. Την Τρίτη και το Σάββατο υπάρχει μόνο μια πρωινή πτήση, την  Κυριακή  και την Παρασκευή πραγματοποιούνται 3 πτήσεις την ημέρα και όλες μεταξύ 13:35 -17:15, ενώ την Πέμπτη 2 πτήσεις απογευματινές 16:20 και 16:25.

«Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνεται η αδιαφορία του Κράτους για τα ακριτικά νησιά,  καθώς οι συγκοινωνίες με την ηπειρωτική χώρα αεροπορικές και ακτοπλοϊκές παραμένουν προβληματικές.  Δεν κατανοούμε το σκεπτικό αυτού του προγραμματισμού, διότι στην ουσία δεν εξυπηρετεί τους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν, και αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα για ένα ταξίδι για το οποίο το κόστος αυξάνεται υπερβολικά με την διαμονή σε ξενοδοχείο αλλά και με το υπερβολικά υψηλό κόστος του εισιτηρίου», αναφέρει ο κος Κυριαζής και χαρακτηρίζει έως δραματική την κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητά να γίνει σωστός προγραμματισμός στα δρομολόγια και να μην καθορίζονται από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες συμπληρώνουν τα κενά που έχουν με δρομολόγια στη Σάμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required