9 Νοε 2016

Επεισόδια και συμπλοκές σε Δημοτικό Κήπο και Hot Spot στο Βαθύ



Κατά τις χθεσινές βραδινές ώρες (μετά τις 20:30), στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου, σημειώθηκαν επεισόδια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά μια εκδοχή αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετανάστες σε κατάσταση μέθης επιτέθηκαν σε περαστικό μηχανάκι, κατά άλλη εκδοχή λόγω προκλήσεων από άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προχώρησαν σε επίθεση εναντίον συγκεντρωμένων μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή σε καθημερινή βάση. Από τη συμπλοκή υπήρξαν 2 τραυματισμοί, ενός Σαμιώτη και ενός μετανάστη, που μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Σάμου.

Ξεσηκώθηκε ομάδα μεταναστών

Τα επεισόδια στον Δημοτικό Κήπο μαθεύτηκαν γρήγορα στο Hot Spot, ξεσηκώνοντας ομάδα μεταναστών, που θέλησε να κινηθεί με άγριες διαθέσεις προς το κέντρο της πόλης. Οι μετανάστες πετροβόλησαν αστυνομικό όχημα και χρειάστηκε να κληθούν τα ΜΑΤ. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν καταλυτική, για ακόμη μια φορά, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Τσιρίγος κατάφερε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να πείσει τελικά τους εξεγερμένους να επιστρέψουν στο εσωτερικό του Κέντρου Φιλοξενίας ενώ φωτιά που είχαν ανάψει νωρίτερα σε μεγάλο κάδο απορριμμάτων του Κέντρου έσβησε με την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη παραμονή τους στο νησί

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι μετανάστες επανέλαβαν για πολλοστή φορά ότι θέλουν να αναχωρήσουν από το νησί, τονίζοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει ξεπεράσει τα 2.800 άτομα με δυνατότητα χωρητικότητας τα 850 (!), και την κακή ποιότητα φαγητού.

Να παρέμβει ο Δήμος

Η συγκέντρωση μεταναστών κατά τις νυχτερινές ώρες στον Δημοτικό Κήπο, λίγα μόλις μέτρα από το Δημοτικό Μέγαρο, στην καρδιά της πρωτεύουσας, θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την δημοτική αρχή που μέχρι σήμερα παρακολουθεί χωρίς καμία παρέμβαση στην περιοχή. Ο χώρος είναι θεοσκότεινος και κανείς δεν τολμά να τον διασχίσει πλέον. Απαιτείται άμεσα τοποθέτηση κατάλληλου έντονου φωτισμού και όχι να περιμένουμε μήνες για την τυχόν ανανέωση του χώρου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Ακόμη, συχνότερη παρουσία περιπολικού της Αστυνομίας ή μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ σίγουρα θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας.

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required