23 Νοε 2016

Ο δήμαρχος της Κω καταγγέλλει μυστικές συμφωνίες και hot spot

Ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’Η δημιουργία εν κρυπτώ Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κω, εντός του hot spot, αφαίρεσε και τα τελευταία προσχήματα για κάποιους. Συνυπεύθυνοι μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την εξέλιξη είναι και οι σύγχρονοι αλλά ελάχιστοι τοπικοί ‘’εφιάλτες’’, που είναι πλέον δακτυλοδεικτούμενοι για το ρόλο που έπαιξαν.

Ο Υπουργός κ. Τόσκας, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, μίλησε υποτιμητικά και απαξιωτικά για την αυτοδιοίκηση και για το ‘’Κράτος της Κω’’ και το ‘’Κράτος της Χίου’’.

Να του πούμε ότι ο Δήμος Κω και οι πολίτες του νησιού έχουν μάθει να σέβονται και να τιμούν το Κράτος και την Ελληνική Δημοκρατία.

Να του πούμε ότι στην Κω υπάρχουν Έλληνες πολίτες, που ο ίδιος μαζί με τον κ. Μουζάλα, τους έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.Έλληνες πολίτες που αισθάνονται ότι η κυβέρνηση έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες και έχει αναλάβει απαράδεκτες δεσμεύσεις, ερήμην τους αλλά και ερήμην της Βουλής, για να μετατρέψει το νησί τους σε αποθήκη ανθρώπων.

Έλληνες πολίτες που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ του κ. Τόσκα, όταν αντέδρασαν στη δημιουργία hot spot στον τρίτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Ο Δήμος Κω έχει μία και μοναδική επιδίωξη: να βγει το νησί μας έξω από τον χάρτη των hot spot.

Η ύπαρξη και η λειτουργία αυτού του χώρου δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί ποτέ από εμάς.

Σιγά-σιγά ανοίγουν τα στόματα, πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτονται οι μυστικές συμφωνίες. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν είχαμε αυταπάτες, είχαμε προειδοποιήσει για το πως θα εξελισσόταν αυτή η κατάσταση.

Οι κ.κ Τόσκας και Μουζάλας οφείλουν εξηγήσεις και απαντήσεις για μια σειρά από καίρια και αμείλικτα ερωτήματα:

-Με ποια νομιμοποίηση αποφάσισαν να εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά μας; Για ποιο λόγο δεν διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις ασύλου, δεν γίνονται μετεγκαταστάσεις σε άλλες χώρες;

-Για ποιο λόγο δεν γίνονται επαναπροωθήσεις των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία; Αυτό δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας και είναι παραβίαση η αποσυμφόρηση των νησιών;

-Ποιοι και με ποιο αντίτιμο ή αντάλλαγμα ανέλαβαν τη δέσμευση για να μετατραπούν η Ελλάδα και τα νησιά μας σε αποθήκη ανθρώπων;’’ 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required