17 Δεκ 2016

Ανέσυραν δίχτυ φάντασμα από το βυθό


Ένα μεγάλο δίχτυ φάντασμα εντόπισαν σήμερα κατά την κατάδυση που πραγματοποίησαν σε ξέρα της Τσαμαδού μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου.

Ομάδα τριών αυτοδυτών καταδύθηκε στο ίδιο σημείο με σκοπό την ανέλκυση του διχτυού. Σε βάθη από 17μέτρα έως και 27 μέτρα, ξέμπλεξαν όλο το δίχτυ από τη ξέρα, ενώ με τους κοπτήρες τους απελευθέρωσαν τα παγιδευμένα ψάρια, αχινούς, γαστερόποδα και καρκινοειδή. Με τη χρήση δύο σάκων ανέλκυσης έφεραν το δίχτυ στη επιφάνεια, πάνω στο σκάφος «Γοργω». 

Να σημειωθεί πως τα δίχτυα φαντάσματα είναι δίχτυα ψαρέματος τα οποία έχουν αφεθεί ή χαθεί στη θάλασσα από τους ψαράδες. Είναι σχεδόν αόρατα σε καταστάσεις χαμηλής ορατότητας, μπορούν να μπλεχτούν σε βράχια, ξέρες ή να κινούνται ελεύθερα σε οποιαδήποτε βάθος της θάλασσας. Είναι η αιτία παγίδευσης ψαριών, δελφινιών, χελωνών, γλάρων, αστακών και σε κάποιες περιπτώσεις δυτών. Ενεργώντας όπως έχουν σχεδιαστεί περιορίζουν τη κίνηση, προκαλούν ασιτία, εκδορές και μολύνσεις, και ασφυξία σε όσους οργανισμούς χρειάζονται να επιστρέψουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required