18 Δεκ 2016

Βολές κατά Ζουράρι για τις δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά


Tην οργή του για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι σχετικά με τα ελληνικά νησιά εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, καθώς όπως αναφέρει την ώρα που οι νησιώτες δοκιμάζονται καθημερινά από προβλήματα που συνεχώς οξύνονται, όπως ο ΦΠΑ και η Μετανάστευση, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, αντί μιας δήλωσης έστω συμπαράστασης, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα νησιά μας, ως επικράτεια υπό «απειλή».

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «όσο και αν επιμένουν κάποιοι ότι η δήλωσή του ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» ήταν ενταγμένη στα πλαίσια μιας τοποθέτησης που αφορούσε τον κίνδυνο απώλειας της γλώσσας μας, δεν επαρκεί καμία «διευκρίνιση» για να ανακαλέσει την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί ο κ. Ζουράρις. Και μάλιστα όταν χρησιμοποιεί την ίδια τη γλώσσα μας , το είδος υπό «απειλή» εξαφάνισης για να μας διαγράψει από τον χάρτη. Είναι άραγε τα νησιά τόσο ήσσονος σημασίας για τον κ Ζουράρι; Είναι οι νησιώτες τόσο αναλώσιμοι; Είναι η εδαφική επικράτεια της χώρας κάτι ανά πάσα στιγμή μεταβλητό; Ο ίδιος δηλώνει τώρα ότι η ήταν «σχήμα καθ` υπερβολήν» το παράδειγμά του για τα νησιά. Καθ` υπερβολήν όμως είναι και επικινδυνότητα των λόγων του και αυτή δυστυχώς δεν ανακαλείται»!

Καταλήγοντας ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με έδρα το νησί της Σάμου, απορρίπτει και καταγγέλλει «κάθε ανθελληνική και επικίνδυνη άποψη , σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required