13 Δεκ 2016

Για το ΦΠΑ και την ενίσχυση των συνταξιούχων τοποθετήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων και για το ΦΠΑ στα νησιά τοποθετήθηκε χτες κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις κυβερνητικές εξαγγελίες, κάνοντας λόγο "για εμπαιγμό με τα εφάπαξ ψίχουλα σε συνταξιούχους και το προσωρινό και όχι μόνιμο «πάγωμα» της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ  και μόνο στα νησιά όπου έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες".

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου «τη στιγμή που έχουν κλαπεί από εργαζόμενους και συνταξιούχους 8,2 δις ευρώ , η κυβέρνηση τους πετάει ένα «ξεροκόμματο» 600 εκατ. προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή τους και τη συναίνεσή τους στα νέα αντιλαϊκά χαράτσια του νέου προϋπολογισμού και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ορίζοντα το 2060!!! Δηλαδή τότε που τα εγγόνια τους θα είναι στην ηλικία των παππούδων τους.

Με την απάτη της προσωρινής αναστολής και όχι της απόσυρσης της αύξησης συντελεστών του ΦΠΑ, προχωρά σε μια λαθροχειρία που εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνη, γιατί επιχειρεί να συμψηφίσει με αυτό τον τρόπο την συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά μας και στη χώρα μας και μάλιστα σε απαράδεκτες συνθήκες καταυλισμού.
Εδώ αναδεικνύονται και οι σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλων όσοι με αποφάσεις τους και με την τελευταία κινητοποίηση των Επιμελητηρίων πρόβαλλαν την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών  ΦΠΑ, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων.

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν κατάκτηση των νησιωτών από το 1990, αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και της παρέμβασης και επιμονής τότε  του ΚΚΕ, για την αντιστάθμιση σε μόνιμη βάση των ακριβών μεταφορικών που επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων.
 Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες ,οι αγρότες  πρέπει να παλέψουν  όχι μόνο να  παραμείνουν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά να μειωθούν στο 50% και ταυτόχρονα να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς , συντάξεις, επιδόματα ανεργίας , κοινωνικές παροχές κλπ, και να επανέλθουν ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009".                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required