13 Δεκ 2016

Συνταξιούχοι της Σάμου: "Δεν τσιμπάμε στο δόλωμα. Δεν ξεχνάμε τι χάσαμε και τι χάνουμε"

Την κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων,  που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στηρίζει το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων αναφέρει:


«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Όλες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ-ΟΣΕ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ, καλούνε την Πέμπτη 15/12/2016 σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.

Βρισκόμαστε μακριά και με άσχημο καιρό για να μπορέσουμε να πάρουμε μέρος, αλλά τους στέλνουμε από την Σάμο έναν θερμό αγωνιστικό και ταξικό χαιρετισμό.

Είμαστε μαζί τους γιατί όλοι οι συνταξιούχοι δεν τσιμπάμε το δόλωμα, δεν έχουμε αυταπάτες, δεν ξεχνάμε τι χάσαμε μέχρι τώρα και τι χάνουμε ακόμα.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το βοήθημα των 300€ δεν πρόκειται να καλυτερέψουν την ζωή μας, ούτε να εξασφαλίσουν την επιβίωσή μας, εκτός του ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε μποναμά τις γιορτές στα εγγόνια μας.

Οι συνταξιούχοι δεν ζητάμε επαιτεία, δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Ζητάμε πίσω τα κλεμμένα. Ζητάμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Ζητάμε πίσω την 13η και 14η σύνταξη, το κομμένο ΕΚΑΣ, τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στα μερίσματα.

Ζητάμε πίσω τα χρήματα των ασφαλιστικών μας ταμείων που τα έδωσαν δανεικά και αγύριστα, που τα έπαιξαν στο τζόγο του χρηματιστηρίου, που τα έκαναν τοξικά και δομημένα ομόλογα κ.λ.π.

Δεν είναι φιλολαϊκή πολιτική να κλέβεις το μόχθο του εργαζόμενου και του συνταξιούχου για να τον δίνεις μποναμά στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές …
   
Δεν είναι φιλολαϊκή πολιτική να κλέβεις από το πορτοφόλι του φτωχού για να δώσεις στους εξαθλιωμένους.

Αυτή η πολιτική όσα μερεμέτια και να της κάνεις ποτέ δεν θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι η πολιτική του κεφαλαίου με τις κυβερνήσεις υπηρέτες τους και σαν τέτοια δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με τα νέα μέτρα θα κόψουν όλο το ΕΚΑΣ (2,4€ δις), μέχρι το 2019, θα μειώσουν τις κύριες και επικουρικές, θα επιβληθεί ο κόφτης στην προσωπική διαφορά πάνω από 384€ και η συνολική ληστεία θα είναι πάνω από 7€δις. Ο γαλαντόμος πρωθυπουργός μας από την μια θα μας δώσει 617€ εκατομμύρια (και αν τα δώσει), για να μας πάρει από την άλλη πάνω από 7€δις.

Μας έταξαν προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά μας (για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από 1-1-2017), χωρίς να λογαριάζουν ότι μια ζωή αγοράζουμε τα προϊόντα 30% ακριβότερα και ότι ένα εισιτήριο με το αεροπλάνο από Σάμο για Αθήνα κοστίζει 170€.

Θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν ; Η απάντησή μας είναι ΟΧΙ ! Απάντηση θα πάρουν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ και μεθαύριο είναι η νέα αρχή αυτού του ΑΓΩΝΑ!

Δεν θα μας γονατίσουν, δεν θα μας κάνουν συμβιβασμένους και υποταγμένους, δεν θα μας εξοντώσουν. Ήρθε η ώρα και ο καιρός εμείς να τους τρομάξουμε, με την συσπείρωση, το πείσμα και την αγωνιστικότητά μας.

Όλοι στις εκδηλώσεις των σωματείων μας.
               

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required