16 Δεκ 2016

Τί ζήτησε η περιφερειάρχης για το Μεταναστευτικό στη συνεδρίαση του ΕΝΠΕ


Εισηγήτρια στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ήταν σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Ταμίας της ΕΝΠΕ, κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης, αφού παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την οποία χαρακτήρισε επιβαρυμμένη και επικίνδυνη, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πρωτόγνωρο ζήτημα.


Η κα. Καλογήρου είπε ότι οι αποφάσεις πλέον είναι πιεστικές και επείγουσες και δεν νοείται καμία καθυστέρηση και καμία αδράνεια. «Πρέπει επειγόντως να ζητήσουμε να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες Ασύλου για να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο των συσσωρευμένων αιτήσεων και αυτό να το κάνουμε με παρέμβασή μας στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς και ιδίως σε αυτούς που έχουμε θεσμική εκπροσώπηση, όπως η Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε η Ένωση Περιφερειών να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα και τονίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, η Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η εισήγηση της κας Καλογήρου έγινε ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required