8 Δεκ 2016

Λύση από τον υπουργό Ναυτιλίας ζητά ο δήμαρχος Σάμου

Ο υπουργός Π. Κουρουμπλής

Tην παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας για τη λύση της απεργίας ή για τη  δρομολόγηση πλοίου, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά της Σάμου, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Σαμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η επιστολή αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε καλά η Σάμος δοκιμάζεται από την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό ζήτημα και παρακολουθεί παράλληλα τις «αναθεωρητικές» δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας της Τουρκίας. Αντιμετωπίζει παράλληλα μείζονα προβλήματα που απαιτούν κοινωνική συνοχή, προγραμματισμό και παρεμβάσεις με μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας αλλά και ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακής προοπτικής.


Η διαρκούσα επί μέρες απεργία  της ΠΝΟ αρχίζει να στερεί από την ευρύτερη Σαμιακή κοινωνία και από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βασικά ήδη διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης.

Παρακαλώ όπως παρέμβετε για την λύση της απεργίας το συντομότερο δυνατόν χωρίς να παραγκωνίζονται τα δικαιώματα των απεργών, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και για να μην τεθεί σε δοκιμασία ακόμη μια φορά η κοινωνική αντοχή των κατοίκων του νησιού μας που έχουν επιλέξει να ζουν στα εξωτερικά σύνορα ης Ε.Ε. Ακόμη και η κατ΄εξαίρεση δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου, άπαξ, για την τροφοδοσία της Σάμου θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το υπουργείο σας διαθέτει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required