4 Δεκ 2016

Αναζητούν νομική λύση

Δεν προκύπτει καταπάτηση της συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας από τη μεταφορά ανθρώπων στην ενδοχώρα, δήλωσε στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος Σάμου, κος Μιχάλης Αγγελόπουλος επισημαίνοντας πως το θέμα εξέτασαν οι νομικές υπηρεσίες του δήμου. 

"Η χωρητικότητα του hotspot είναι για 850 άτομα σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που έχει εκδοθεί. Ωστόσο στη Σάμο βρίσκονται 2.110 άτομα. Νομικά όλοι οι υπεράριθμοι θα μπορούσαν να φύγουν", εξηγεί. 

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο δήμαρχος της Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς, που υπέβαλε αίτημα στο δικηγορικό σύλλογο ζητώντας την εξέταση της νομικής βάσης της κυβερνητικής ερμηνείας της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα έως ότου εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής τη νομική οδό θα ακολουθήσουν οι νησιώτες προκειμένου να καταρρίψουν τα επιχειρήματα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και να διεκδικήσουν την άμεση αναχώρηση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και προσθέτει πως οι αντιδράσεις αυξάνονται, με τους νησιώτες να κάνουν λόγο για «ερμηνεία Μουζάλα», ώστε να δικαιολογηθεί ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required