9 Δεκ 2016

Στην Grecka Panorama και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην Έκθεση "Grecka Panorama", στην Πολωνία με δικό της περίπτερο συμμετείχε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από 2 έως και 4 Δεκεμβρίου.

Η  έκθεση αποτελεί την πρώτη και μοναδική για την προώθηση της Ελλάδας, του τουρισμού, της γαστρονομίας και των προϊόντων της στην Πολωνία. Πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο PGE Narodowy Warsaw, το μεγαλύτερο χώρο εκθέσεων και εκδηλώσεων της Βαρσοβίας, ο οποίος έχει φιλοξενήσει τις περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις, από ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα έως συναυλίες και διεθνείς εκθέσεις.



Η GRECKA PANORAMA είχε τη στήριξη και συμμετοχή των μεγαλύτερων tour operators της Πολωνίας: ITAKA, GRECOS, RAINBOW TOURS, TUI, NECKERMANN και MOUZENIDIS Travel. Η North Events έχοντας επενδύσει στρατηγικά στην αγορά της Πολωνίας, έχει έρθει σε συνεργασία με την PZOT –την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας, και αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρία μέλος του δικτύου της με στόχο την ενημέρωση και παρακολούθηση της αγοράς. Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απ’ ευθείας πτήσεις charter από την Πολωνία στα νησιά Σάμο, Λέσβο και Λήμνο σταμάτησαν το 2016, ενώ επανέρχονται για το 2017 στη Λέσβο και στη Σάμο. Ως εκ τούτου, η παρουσία της ΠΒΑ στη Βαρσοβία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να καλλιεργηθεί περαιτέρω και να  προωθηθεί το ρεύμα από την εν λόγω αγορά προς τα νησιά. Επισημαίνεται ότι η Πολωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πολλά υποσχόμενες ανερχόμενες αγορές της Ευρώπης για την Ελλάδα, με τον αριθμό των Πολωνών επισκεπτών να έχουν φθάσει τους 745.000 για το 2015.



Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου κα Γ. Δρίνη, οι οποίες πραγματοποίησαν συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία και tour operators της Πολωνίας, καθώς και με τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαρσοβία κ. Ν. Χριστοδουλίδη. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στοχευμένης προβολής των νησιών μας σε πράκτορες και Tour operators της Πολωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required