5 Δεκ 2016

Στην έκθεση "Greek Panorama" η Σάμος

Στην έκθεση GREEK PANORAMA της Βαρσοβίας (2-3-4 Δεκεμβρίου 2016) με θέμα τον Τουρισμό, την Μεσογειακή διατροφή και τα Ελληνικά προϊόντα έλαβε μέρος φέτος η Σάμος με δικό της ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, πλήρως εξοπλισμένο για την πληρέστερη προβολή των σαμιακών προϊόντων, της  γαστρονομίας και των ειδικών θεματικών που εντάσσονται στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού και την παρουσίασή του ως δελεαστικού προορισμού σε μια ευρύτατη αγορά.

Πρόκειται για μια έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας, Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον ΣΕΤΕ, την Ελληνική Επιτροπή της UNESCO, το Chef’s Club, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, την ΗΑΤΤΑ κ.α καθώς και πλήθος αντίστοιχων φορέων από την Πολωνία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.


Στη φετινή έκθεση της Βαρσοβίας, έγινε αποκλειστική παρουσίαση της Ελλάδας και της Κύπρου σε θέματα τουρισμού, γαστρονομίας και μεσογειακής διατροφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά της Πολωνίας είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη καθώς αποτελεί την 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 21η σε παγκόσμια κλίμακα, βάσει του ΑΕΠ. Έχει χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η έκθεση απευθύνεται σε 39 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές με μεγάλο ποσοστό νεανικού πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται βάσει στοιχείων να αποτελεί το Νο 1 προορισμό για τους Πολωνούς τουρίστες. Με πλαίσιο την άνοδο του εισοδηματικού τους επιπέδου και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, έχουν στραφεί προς επιλεγμένους και νέους τουριστικούς  προορισμούς που συνδυάζουν φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μεσογειακή διατροφή και οινική παραγωγή.
Πέραν του υλικού που διατέθηκε και των επιμέρους επαφών της Σαμιακής αποστολής για προώθηση της Σάμου,  διοργανώθηκε ένα 1 προτζεκτ  «βιωματικής» εμπειρίας  με τα τοπικά προϊόντα της Σάμου για τους επισκέπτες, μέσα από την ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required