4 Ιαν 2017

Τον Μητροπολίτη και το "Επικούρειο" επισκέφτηκε η Χριστιάνα Καλογήρου

Τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο συνάντησε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, με τον οποίον συζήτησαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου έργων όπως η επισκευή και αναστήλωση της Μονής του Προφήτη Ηλία στο Καρλόβασι.

Η Περιφερειάρχης, που συνοδεύονταν από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Νίκο Κατρακάζο και τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Γιώργο Κυριαζή, ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή της με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη και τη σχετική συνεννόηση, ώστε οι υπηρεσίες του υπουργείου να συνδράμουν κατά αρμοδιότητα.


Η περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το  "Επικούρειο" Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Αφού ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα του έργου για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017, δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου δίνεται η δυνατότητα πολύπλευρης ενίσχυσης των δράσεων του Πολιτισμού στη Σάμο, γι’ αυτό και καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να καταστεί λειτουργικό το κτίριο αυτό που αναμφίβολα αποτελεί  “κόσμημα” για το νησί της Σάμου». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required