28 Ιαν 2017

Από την Τρίτη οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Tην 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης , το οποίο εφαρμόστηκε στο δήμο μας το Νοέμβριο του 2014 και από το οποίο ωφελήθηκαν 1.060 συμπολίτες μας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση, τις συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά,  με στόχο τη στήριξη πολιτών που βιώνουν την ακραία φτώχια.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια εισοδηματικά
(εισόδημα των 6 τελευταίων μηνών), περιουσιακά (ακίνητη και κινητή περιουσία) και διαμονή (μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην ελληνική επικράτεια).

Απευθύνεται σε μονοπρόσωπα και πολυπρόσωπα νοικοκυριά, καθώς επίσης και σε αστέγους  και παρέχει εισοδηματική ενίσχυση από 200€, προσαυξανόμενη ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, μέσω του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ όλων των εξαρτωμένων μελών. Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την αποστολή της αίτησης είναι : https://keaprogram.gr.

Στις περιπτώσεις φιλοξενίας οι αιτήσεις υποβάλλονται από τον υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης του νοικοκυριού που φιλοξενεί, προσκομίζοντας έντυπο συναίνεσης, όλων των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού, το οποίο συμπληρώνεται στην υπηρεσία υποβολής της αίτησης, και θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ.

Σε περιπτώσεις φιλοξενίας, καθώς και περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών και νοικοκυριών με απροστάτευτα παιδιά, οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στους Δήμους ή στα ΚΕΠ.

Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία ελέγχονται και επαληθεύονται ηλεκτρονικά, ενώ η εισοδηματική ενίσχυση κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στο 2273353450 /53452/ 53454/ 53460, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required