4 Ιαν 2017

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κουρουμπλή στη Σάμο

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Επίσκεψη αστραπή στο νησί μας πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη.

Ο υπουργός είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Σάμου, όπου ο δήμαρχος του νησιού, κος Μιχάλης Αγγελόπουλος, μεταξύ άλλων έθιξε το θέμα της νησιωτικότητας.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη φορέων στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Σάμου, παρουσία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου. Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος
αναφέρθηκε στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τονίζοντας την ανάγκη σύνδεσης του νομού με τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης αναφέρθηκε στα εγκαίνια -το επόμενο τρίμηνο- των 2 κτιρίων, καθώς και στις ζημιές που έχουν γίνει στο λιμενοβραχίονα Μαλαγαρίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, έθεσε στον υπουργό το θέμα με τις υψηλές τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι μεταφορείς, καθώς σε άλλα νησιά η τιμή για τα φορτηγά είναι 28 ευρώ το μέτρο, ενώ στη Σάμο 42!

Στην πτώση της τοπικής αγοράς κατά 20% αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΣΣ Σάμου, κ. Γιάννης Σκούτας, ενώ ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Δημήτρης Κασμιρλής αναφέρθηκε στην κατάρρευση του τουρισμού το καλοκαίρι του 2016 και τόνισε την έλλειψη στήριξης της Κυβέρνησης στην μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε από τους τοπικούς φορείς για την ανατροπή της τουριστικής μείωσης  .

Ο υπουργός από την πλευρά του εξήρε τη συνεργασία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των νησιών μέσω ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος.

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required