16 Ιαν 2017

Ικανοποίηση της ΑΚΙΣ για την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από τους δημάρχους των νησιών

«Αυτό που είχαμε προτείνει εδώ και πολλούς μήνες ως μοναδική λύση του μεταναστευτικού προβλήματος, τόσο στο ΔΣ όσο και σε συγκεντρώσεις πολιτών, ήρθε σήμερα να ωριμάσει με την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από τους δημάρχους των ακριτικών νησιών», αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών κ. Αντώνης Σίμος και σημειώνει πως στο από 29 Ιουνίου 2016 δελτίο τύπου της παράταξής με τίτλο
«Σάμος, αλήθειες και ψέματα μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος» είχε τονίσει την ανάγκη κοινού μετώπου μεταξύ των αιρετών των νησιών του Αιγαίου.


Η παράταξη ανέφερε τότε πως «η οριστική λύση στο πρόβλημα θα επιτευχθεί όταν οι αιρετοί άρχοντες (Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος), ενωμένοι ως μία γροθιά, πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όταν έρθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους ομολόγους τους, των υπολοίπων νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απαιτήσουν από κοινού την πλήρη απομάκρυνση όλων των δομών κράτησης, φιλοξενίας και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών από τα ακριτικά νησιά. Στη θέση των δομών αυτών θα δημιουργηθούν απλοί οριοθετημένοι χώροι πρώτων βοηθειών, μακριά από τα αστικά και τουριστικά κέντρα, όπου οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες θα τυγχάνουν πλήρης φροντίδας και εντός της ίδιας ημέρας θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα, σε κατάλληλα οργανωμένα κέντρα για την περεταίρω διαχείριση τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required