20 Ιαν 2017

Σαμιώτισσα μαθήτρια διακρίθηκε σε πανελλήνιο εικαστικό διαγωνισμό

Σε πανελλήνιο μαθητικό εικαστικό διαγωνισμό διακρίθηκε μαθήτρια που φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο της πόλη μας, όπου κλήθηκε μαζί με άλλα παιδιά από όλη την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα εικαστικό σχέδιο που θα εμπεριείχε τη φιλοσοφία της συμμετοχικής ψηφιακής δημιουργίας στην εκπαίδευση.

Πρόκειται για την Ελένη – Σταυρούλα Κώνστα, μαθήτρια της Β' τάξης του Γυμνασίου, που κατέλαβε την 9η θέση στο διαγωνισμό για τη δημιουργία αφίσας του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Στη μαθήτρια, καθώς και στον εκπαιδευτικό της, κ. Βασίλη Μπαρέκο, θα απονεμηθούν ονομαστικά τιμητικά διπλώματα, ενώ τιμητικό δίπλωμα θα αποσταλεί και στη σχολική μονάδα.

Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 17 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 17.000 μαθητών από 443 σχολεία, με παρουσίαση 593 ψηφιακών έργων. 

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με εργαλεία τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για το σκοπό αυτόν, η Οργανωτική Επιτροπή προκήρυξε πανελλήνιο διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του δημιουργικού της αφίσας του 7ου Φεστιβάλ από τους μαθητές, στον οποίον και διακρίθηκε η μαθήτρια του Β’ Γυμνασίου Σάμου.





Η αφίσα της Ελένης Σταυρούλας Κώνστα που της χάρισε τιμητικό δίπλωμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required