29 Ιαν 2017

Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου - Θετικές εντυπώσεις από την περιφερειάρχη, σκληρό κοινωνικό πρόσωπο από την Κυβέρνηση

Θετικές εντυπώσεις αποκόμισε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου από τη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Κατρακάζου, στην οποία έγινε εκτενής ενημέρωση για θέματα που αφορούν τους πολυτέκνους.

«Αποκομίσαμε θετικές εντυπώσεις από την πλήρως ενημερωμένη περί των θεμάτων που μας αφορούν, καθώς και από τις άμεσες και εμπεριστατωμένες λύσεις – προτάσεις που μας κατέθεσε, προκειμένου να θέσει και από τη μεριά της ένα «λιθαράκι» σεβαστού μεγέθους ανεβάζονταςτον πήχη των κινήτρων
στην ακριτική περιοχή του Βορείου Αιγαίου για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας», επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του. 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου αναφέρει πως τη στιγμή που κάποιοι τείνουν χείρα βοηθείας στους πολύτεκνους, η Κυβέρνηση απέκλεισε τις πολύτεκνες οικογένειες από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος αλληλεγγύης. «Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, καθώς και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής « Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη», με έγγραφό τους μας ενημέρωσαν ότι οι πολύτεκνες οικογένειες & ειδικά οι άνεργες ή και άστεγες, απορρίπτονται από το πρόγραμμα του ΚΕΑ, λόγω εισοδήματος. Διότι στο δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, προσμετρά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων & το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων & Πολύτεκνων Οικογενειών, ως εισόδημα», αναφέρει ο Σύλλογος και καταλήγει: «Η κα Περιφερειάρχης αγωνίζεται να δώσει ανάσα ζωής στις οικογένειες των νησιών μας ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μας δείχνει το σκληρό « κοινωνικό» της πρόσωπο". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required