27 Ιαν 2017

ΕΚΠΑ: "Επίτιμος Καθηγητής" ο Χριστόδουλος Στεφανάδης


Τον τίτλο του «Επίτιμου Καθηγητή» που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε ο κορυφαίος διεθνούς φήμης Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ, καταγόμενος από την Ικαρία, Χριστόδουλος Στεφανάδης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.







Την απονομή έκανε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος. Την τελετή παρακολούθησαν ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ.Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνος Βλάσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Νότης Μυταράκης, Μάνος Κόνσολας, Πρυτάνεις, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου.


Σύμφωνα με την πλέον αναγνωρισμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων BiomedExperts, Ο Καθηγητής Στεφανάδης κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία της καρδιαγγειακής ιατρικής. Ενδεικτικά στο ευρύτατο και πολύ ανταγωνιστικό πεδίο έρευνας της Στεφανιαίας Νόσου κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, ενώ στο ερευνητικό πεδίο της ελαστικότητας των αρτηριών κατατάσσεται στην πρώτη θέση.


Ο Καθηγητής Στεφανάδης έχει επινοήσει δεκαοκτώ νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές(stent, καθετήρες κλπ.), οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί διεθνώς. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1500 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με συνολικό συντελεστή απήχησης (impact factor) πάνω από 5.000. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 42.000 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία. Το σύνολο σχεδόν του ανωτέρω δημοσιευμένου ερευνητικού έργου έχει παραχθεί στην Ελλάδα και αναφέρεται σε πρωτότυπη έρευνα.






Είναι ο ερευνητής με το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιευμένων ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως για το έτος 2013 στο πεδίο της στεφανιαίας νόσου και της επεμβατικής καρδιολογίας. Έχει περισσότερες από 3.500 ανακοινώσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια που οι περιλήψεις τους έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με υψηλή απήχηση. Έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής.
Τα αντικειμενικά αυτά δεδομένα (ποσότητα, ποιότητα και αναγνωρισιμότητα του ερευνητικού έργου), τον τοποθετούν σε κορυφαία θέση στο χώρο της Έρευνας του Καρδιαγγειακού Συστήματος διεθνώς. Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα. Στην Ελλάδα έχει εκδώσει ή έχει συγγράψει κεφάλαια σε πάνω από 50 συγγράμματα Καρδιολογίας, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών, και έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες σε Ελληνικά συνέδρια. Διοργανώνει, ετησίως, Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια καθώς και ημερίδες στον τομέα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής.


Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required