16 Ιαν 2017

Παίρνουν μέτρα για την προστασία των μεταναστών

Προστατευτικά πάνελ μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας,  για τις σκηνές του hot spot της Σάμου. Τα πάνελ θα προφυλάξουν τις σκηνές   από το κρύο και  τη βροχή, που κυρίως το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα 1.000 περίπου μεταναστών, που λόγω έλλειψης χώρου μένουν σε σκηνές.

Την ιδιαίτερη ανησυχία της εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ύπατη Αρμοστεία για την  κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη που αντιμετωπίζουν ακραίες καιρικές συνθήκες. «Έχουμε ενισχύσει την παροχή βοήθειας σε αρκετές χώρες, όπως στην Ελλάδα και τη Σερβία. Η διάσωση ζωής πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα και καλούμε τις κρατικές αρχές σε όλη την Ευρώπη να συμβάλλουν περισσότερο στην παροχή βοήθειας και προστασίας προσφύγων και μεταναστών.

Στην Ελλάδα, έχουμε μεταφέρει εκατοντάδες ανθρώπους σε καλύτερες συνθήκες στέγασης στη Λέσβο και τη Χίο τις τελευταίες μέρες. Ωστόσο, ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση περίπου 1.000 ανθρώπων, περιλαμβανομένων οικογενειών με μικρά παιδιά, που συνεχίζουν να ζουν σε σκηνές και σε κοιτώνες χωρίς θέρμανση στις πτέρυγες του Κέντρου Καταγραφής και Ταυτοποίησης στη Σάμο» ,αναφέρουν χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

 Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου / Χάρης Ζαβουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required